19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

La Universitat d’Estiu de Gandia presenta una oferta de 12 cursos reconeguts amb microcredencials universitàries

– Sota el lema “40 anys d’eficàcia social universitària” s’ha presentat una nova edició de la Universitat d’Estiu de Gandia que es desenvoluparà a la ciutat del 7 al 14 de juliol.

– La principal novetat d’enguany: els seminaris comptaran amb el reconeixement de microcredencials universitàries.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la vicerectora de cultura de la Universitat de València, Ester Alba, el director acadèmic del CIG-UV, Joan del Alcàzar, i el regidor de cultura, Nahuel Gonzàlez han estat els encarregats de presentar, en roda de premsa, una nova edició de la UEG, la que commemora les seues quatre dècades d’història de la degana de les universitats d’estiu valencianes.

Sota el lema: “40 anys d’eficàcia social universitària”, l’alcalde ha explicat que “l’edició d’enguany ofereix seminaris, taules, tallers i activitats obertes a la ciutadania que analitzaran de forma ampla els coneixements que conformen els sabers, la docència, la investigació i la transferència que la Universitat ofereix a la societat, des de la metafísica i fins a la robòtica”. Es tracta, afegia, “d’una celebració anual ens enriqueix i ens converteix en capital cultural i capital universitària que som des de fa segles, en focus d’atenció i en exemple per a altres ciutats”.

Aquesta és una edició especial, en paraules de la vicerectora Alba, “que suposa una mirada al passat, però que també planteja la necessitat de mirar al futur”. En aquest sentit, la vicerectora ha anunciat que aquesta edició de la UEG comptarà amb el reconeixement de microcredencials universitàries que suposen “una actualització professional amb reconeixement en l’espai europeu universitari”

Seminaris amb microcredencials

Joan del Alcàzar, director acadèmic del CIG-UV, ha estat l’encarregat de presentar el contingut de l’edició. Aquesta UEG inclou una oferta formativa amb 12 seminaris, tres per cada macroàrea de coneixement: les humanitats, les ciències socials i jurídiques, la sanitat i les ciències bàsiques i tecnològiques. Un variat programa que inclou seminaris que van des dels estudis asiàtics a les energies renovables, el Big Data, la postmemòria del franquisme, l’astrobiologia o el finançament autonòmic.

L’oferta d’enguany es presenta com una “via d’actualització professional per aquells què, amb titulació universitària, o sense, estiguen interessats a enriquir el seu currículum”. Els seminaris de la UEG es reconeixen amb microcredencials universitàries. Són deu hores de formació, equivalents a un crèdit ECTS o una microcredencial universitària. A més, cal destacar que el CEFIRE de Gandia ofereix el reconeixement per al personal docent de 9 dels 12 cursos programats.

La matrícula dels cursos s’iniciarà el 22 de maig a la web de la Universitat d’Estiu de Gandia: www.uv.es/ueg

Activitats obertes

La programació de la Universitat d’Estiu inclou, com és habitual, un seguit d’actes oberts a la ciutadania en general. El tret d’eixida serà el divendres 7 de juliol. A les 19 h s’inaugurarà a la Casa de la Marquesa, una exposició que repassa la història de les 4 dècades de la UEG. A continuació, a les 20 h, tindrà lloc la conferència inaugural que estarà a càrrec d’Anna Lluch, “paradigma de l’eficàcia social universitària”.

A partir del dilluns 10 començaran les taules rodones i conferències de les vesprades. El mateix dilluns serà el periodista Enric Juliana l’encarregat de tractar la partidització de la justícia; dimarts 11 el politòleg i filòsof, Sami Naïr, torna a la UEG per parlar sobre moviments migratoris a la mediterrània; dimecres 12 serà el moment de parlar de Rússia amb l’excorresponsal d’El País, Pilar Bonet. Un acte, aquest últim, organitzat per la Càtedra Cucó. Dijous 13 serà el moment de parlar de salut mental amb una taula rodona moderada per Javier Velasco i en la que participaran Belén Hernández Zoido, psicòloga clínica, i Jose Cervera, psiquiatre a l’Hospital de Gandia. Les activitats de la vesprada conclouran el divendres 14 amb la intervenció del periodista Jesús Maraña qui realitzarà una intervenció al voltant sobre el periodisme de claveguera. Les conferències i taules redones tindran lloc a les 19.30 en el Saló d’actes de la Casa de la Marquesa.

També a la Marquesa, però al jardí i a les 21.30 h, tindrà lloc la programació de “Les nits al jardí” una oferta que, en paraules de Nahuel Gonzàlez, regidor de cultura, s’ha convertit en un referent de la música en valencià. La programació s’iniciarà la Big Band Benimaclet el dilluns 10. Dimarts 11 i dimecres 12 s’han programat els “plats forts” de l’edició amb les actuacions de Xavi Sarrià i Marala. Dos referents, en paraules de Nahuel Gonzàlez, “Sarrià representa l’inici de la consolidació de la música en valencià mentre que Marala és, hui en dia, el grup de dones més important de la música en la nostra llengua”. D’aquesta manera es complementa l’oferta per al públic més jove que tindrà lloc a partir de dijous a Gandia amb el Pirata. Dijous 13 tindrà lloc l’actuació final del programa “Emergents” mentre que divendres 14 l’escenari de la UEG rebrà a un clàssic: el teatre d’Escena Erasmus.

A més el regidor Gonzàlez ha anunciat que l’ampla oferta cultural de la UEG es complementarà amb una segona exposició a la sala Tossal protagonitzada per il·lustradors i il·lustradores de Gandia que reflexionaran a través de les seues obres sobre els 40 anys d’aquesta cita universitària.

El centre d’idiomes presenta oferta a Gandia

Una altra novetat que tindrà lloc aquest estiu, i que ha estat anunciada aquest matí, és l’arribada de l’oferta del Centre idiomes a la ciutat, “una oferta complementària que ve a enriquir la nova etapa iniciada pel Centre Internacional de Gandia”, plantejava la vicerectora Alba. En concret, s’oferiran dos intensius d’anglés al mes de juliol dirigits a l’obtenció del B1 i el C1. Es tracta de cursos de 30 h que finalitzaran amb un examen de certificació Cambrige. És a dir, faciliten l’estudiantat finalitzar el curs amb l’obtenció del títol corresponent. La informació completa al voltant d’aquesta oferta de cursos serà oferida en les pròximes setmanes.

Articles relacionats