17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

La Universitat d’Estiu de Gandia canviarà a un model que combine presencialitat amb digitalització

– Finalitzada la 37 Universitat d’Estiu de Gandia, la seua directora, Carme Melo, ha realitzat balanç de què ha estat la primera edició virtual de la seua història.

El passat divendres va finalitzar la 37 edició de la Universitat d’Estiu de Gandia. Aquesta edició es va desenvolupar del 20 al 24 de juliol sota el lema “Viratge a la sostenibilitat”. La proposta acadèmica ha examinat en perspectiva crítica, i amb una mirada feminista, si el marc dels ODS és l’adequat per a fer front a la crisi climàtica, social i sanitària que vivim. Han estat cinc cursos i cinc conferències que han aconseguit més de 1300 inscripcions. On s’ha repassat els objectius de desenvolupament sostenible des de distintes perspectives.

Aquesta edició de la UEG ha estat molt diferent de la d’anys anteriors. La crisi de la COVID19 ha obligat a readaptar el format. Carme Melo, ha assenyalat que “aquesta transició digital forçada és el millor que li podia haver passat a la Universitat d’Estiu de Gandia”. Enguany, per primera vegada, la Universitat d’Estiu ha estat gratuïta “contribuint així a la democratització del coneixement i materialitzant la vocació de servei públic de la Universitat de València”. A més, la digitalització ens ha permés “augmentar l’excel·lència dels i les nostres ponents i conferenciants millorant, a més, els criteris de sostenibilitat. La presència física de Vandana Shiva haguera estat difícilment justificable des del punt de vista mediambiental i més en una edició dedicada a la sostenibilitat del planeta, el mateix amb Sherilyn MacGregor”, conclou Melo.

Aquesta digitalització forçada també ha permés comptar amb públic de tot arreu del món. La 37UEG ha superat les 1300 inscripcions i ha estat seguida des de diverses parts del món: Índia, Brasil, Colòmbia, Panamà, Alemanya, Anglaterra i, per descomptat, tot l’estat espanyol i el territori valencià. A més, totes les sessions han estat enregistrades iniciant així un arxiu digital que estarà a l’abast del públic en els pròxims mesos.

Per tant, des del Centre Internacional de Gandia es realitza un balanç molt positiu d’aquesta edició. Que porta a plantejar un canvi de model per als pròxims anys. “Aquest canvi ens ha ajudat a veure les possibilitats que la tecnologia digital ens posava sobre la taula. La Universitat d’Estiu ha de ser presencial i no s’ha de renunciar a aquest tret. Però després de l’experiència d’aquest any no volem renunciar als avantatges que ens ofereix la digitalització” explica Carme Melo qui conclou que la UEG ha de caminar cap a un model híbrid “que ens permeta traure màxima rendibilitat tant a la tecnologia com al contacte humà”.

Articles relacionats