12.6 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

LA UNIÓ posa a la disposició els tractors amb depòsit i atomitzadors per a desinfectar espais públics

LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders s’ha posat en contacte amb les diverses Administracions de la Comunitat Valenciana a fi de posar a la disposició dels Ajuntaments de la Comunitat Valenciana tractors, amb els seus depòsits i atomitzadors, per a ajudar en les tasques de desinfecció dels espais públics amb motiu de la situació provocada per la crisi sanitària del COVID-19. Així, des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ja han donat una resposta positiva a LA UNIÓ i ultimen els criteris per a dur a terme aquesta proposta que traslladaran als Consistoris a través d’una circular.

LA UNIÓ desitja així posar els equips de maquinària dels llauradors que ho desitgen i el seu treball amb la finalitat d’ajudar a frenar la propagació del virus en els espais oberts de municipis i ciutats. Amb els tractors i atomitzadors es vol posar un granet d’arena més en la propagació del virus, ja que l’ús d’aquesta maquinària pot resultar més eficient que el tractament realitzat amb equips individuals.

Desplaçament persones en vehicles

Paral·lelament a aquesta col·laboració, els llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana continuen complint amb la seua principal responsabilitat que no és una altra que proporcionar aliments sans i de qualitat a tota la societat, encara que sorgeixen dubtes i preocupacions com és el cas dels propietaris de finques i granges que poden desplaçar-se en un vehicle amb els seus treballadors. Cal assenyalar que una gran part dels treballadors són persones que o no disposen de vehicle propi o ni tan sols tenen permís de conduir. Aquesta situació impedeix desplaçar els treballadors per part d’aquests, en tindre limitada de manera general la circulació de manera individual, així com la falta d’alternatives de transport públic als terrenys rústics per al desplaçament a les finques i granges, posant en risc la garantia del proveïment alimentari.

Llauradors i canal HORECA

Un altre aspecte a destacar és que comencen a sorgir problemes en aquells agricultors que orientaven fonamentalment la seua producció al canal HORECA -hostaleria, restauració i cafeteria, menjadors escolars- per la caiguda de la demanda de la restauració davant el tancament i paralització davant el coronavirus. LA VA UNIR assenyala que, davant aquesta situació, serà necessari un seguiment de l’evolució d’aquest mercat per a sol·licitar a la UE mesures de regulació, promocionar aquests productes per a recuperar el consum, buscar canals de comercialització alternatius i establir ajudes. Així mateix, pensa que seria convenient realitzar campanyes de promoció per a recuperar el consum a través de la llar i no descartar ajudes de minimis per a ajudar aquestes explotacions a superar el període fins a l’obertura dels seus canals de comercialització habituals.

Articles relacionats