25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

LA UNIÓ es mobilitza per previndre els robatoris d’alvocats

– LA UNIÓ de Llauradors i la Guàrdia Civil de la Marina Alta i Baixa col·laboraran de manera estreta per a previndre els robatoris en els camps de totes dues comarques

– Aquesta mateixa setmana s’ha detingut a tres persones després de robar tres tones d’alvocats a la Marina Baixa

LA UNIÓ de Llauradors i la Guàrdia Civil de les comarques de la Marina Alta i Baixa han acordat augmentar la seua col·laboració per a tractar de previndre i controlar d’una manera més eficaç els robatoris en les explotacions agràries de la zona.

Precisament es va produir una reunió en una explotació d’Altea afectada recentment per l’augment del robatori d’alvocats -denunciada ja per aquesta organització fa uns dies-, a fi d’avançar en les mesures necessàries per a pal·liar aquesta xacra social que afecta els llauradors. En la reunió van ser presents per part de LA UNIÓ: els secretaris comarcals de la Marina Alta i Marina Baixa, Fran Panella i Cristina Santacreu, respectivament -acompanyada també pel seu fill-; el delegat de zona a Alacant, Alberto Travé; mentre que per part de la Guàrdia Civil van ser presents el comandant Cap de la Companyia de Calp, Jerónimo Pacheco, així com el tinent Cap Adjunt de la Companyia i el cap de l’Equip ROCA.

LA UNIÓ agraeix la preocupació d’aquesta Companyia de la Guàrdia Civil i la seua predisposició per a fer un front comú a fi de disminuir aquest tipus de robatoris, alhora que es congratula de la detenció aquesta setmana de tres persones que formaven part d’un grup criminal i que havien robat tres tones d’alvocats a la Marina Baixa. Així, per a millorar l’efectivitat, LA UNIÓ proposa reforçar els mitjans de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, particularment els equips ROCA, per a augmentar la seguretat en el medi rural i combatre els robatoris en les explotacions agràries.

Tant l’Organització Agrària com la Guàrdia Civil veuen molt important així mateix conscienciar als llauradors, ramaders i habitants del medi rural de la necessitat d’interposar una denúncia davant qualsevol furt o robatori, per molt xicotet que siga. Per a això la Guàrdia Civil facilita diverses formes per a presentar una denúncia: a través del telèfon 062, presencialment en la Caserna de la Guàrdia Civil més pròxima, a través de la pàgina web https://www.guardiacivil.es/documentos/pdfs/denuncias/daxos_.pdf o mitjançant l’aplicació del Ministeri d’Interior, “Alertcops”: https://alertcops.ses.mir.es/mialertcops/

I també resulta rellevant avisar a través del número 062, en el cas de detectar la presència d’un vehicle sospitós per la zona i si és possible facilitar la matrícula o dades d’aquest. En cap cas aconsella enfrontar-se als “lladres”.
LA UNIÓ aprofita per a demanar també la col·laboració de la societat civil en general, perquè donen avís quan vegen en un comerç o en un mercat ambulant un producte del camp que puga tindre una dubtosa traçabilitat o procedència -tant pel seu baix preu o per la forma en la qual està recol·lectat mitjançant estirades, sense envasos, etc.

També demana col·laboració als comerços als quals se’ls ofereix aquest tipus de productes robats, independentment que al final els compren o no per a posar-los a la venda, ja que poden acabar igualment en el mercat. Aquesta situació perjudica els comerços que disposen de tota la documentació en regla i també als consumidors, ja que aquests productes poden posar en risc la seua salut, si han sigut tractats recentment i no han guardat el període mínim que s’estableix de seguretat alimentària. En aquest sentit, LA UNIÓ exigeix la inspecció i persecució de les empreses que compren productes agraris robats per a garantir la traçabilitat i condicionalitat.

Articles relacionats