LA SETMANA SANTA TORNA A OMPLIR ELS CARRERS DE GANDIA SENSE TEMPS A REPOSAR-SE DE FALLES

Centenars de gandians han canviat el vestit de faller i fallera pels de cofrares, sense gaire temps per mudar, i han tornat a omplir els carrers de Gandia, en aquesta ocasió a costa de la devoció religiosa, expressada en una multitudinària processó de Divendres Sant . A la imatge, l’alcaldessa, Diana Morant, al lloc que li correspon en funció del càrrec, flanquejada a l’esquerra pel delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, i el regidor delegat de la Setmana Santa, Ciro Palmer. 

 

D’altra  banda, la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia ha celebrar els Sants Oficis corresponents al Divendres Sant este 25 de març en la seua Seu Canònica de l’Escola Pia.

En aquest acte els confrares han recordat la mort de Jesús de Natzaret, i ha comptat amb l’assistència d’una gran quantitat de confrares i fidels.

La celebració, que va estar presidida pel consiliari de la Germandat, el pare Francesc Fuster, va donar començament amb la “Litúrgia de la Passió del Senyor” en la qual es van llegir diferents lectures bíbliques del profeta Isaías i de l’apòstol Sant Pau, intercalades per un salm i finalment es va proclamar l’Evangeli segons Sant Joan que commemorava la Passió de Jesucrist.

En l’homilia, l’escolapi Francesc Fuster ha recordat la Passió de Jesucrist i ha encoratjat als confrares a estar disposats a lliurar-se pels altres com va fer Jesucrist.

Després de les peticions, fetes de manera solemne, per l’Església, el Papa, els clergues, fidels, governants… es va realitzar el ritu de l’Adoració de la Creu en el qual els assistents van poder besar un Crucifix de més de 200 anys d’antiguitat que els Pares Escolapis veneren en l’oratori de la comunitat religiosa.

Acabada aquesta part, es va procedir a distribuir la Comunió als fidels amb les Sagrades Formes reservades en el monument el dia anterior.

La col·lecta arreplegada en aquesta acció litúrgica va destinada a finançar el manteniment dels Sants Llocs d’Israel i Palestina, on va viure terrenalment Jesucrist. La Germandat culminarà el Triduo Pascual este dissabte amb la Vigília Pasqual que tindrà lloc a les 20:30 hores l’en l’Església de l’Escola Pia per a celebrar la Resurrecció de Crist.

Et Pot Interessar