OLTRA ENVIA CARTES A 22.796 DEPENENTS EXPLICANT L’ELIMINACIÓ DEL COPAGAMENT I AUGMENT DE PAGUES

 

Així mateix, s’han restablit les pagues extraordinàries de les persones que viuen en centres residencials i incrementant al màxim legal les prestacions de caràcter econòmic, segons l’Administració autonòmica.

Del total de cartes enviades, 11.205 corresponen a les persones depenents els expedients de les quals han sigut revisats per a elevar al màxim establit les quanties que fins ara venien cobrant i que l’anterior executiu aplicava depenent de la seua capacitat econòmica. Per a aquestes millores la Conselleria destina enguany 23,8 milions d’euros.

La resta de les missives emeses, 11.256, correspon a totes aquelles persones majors a les quals se’ls ha suprimit o reduït el copagament, i que són usuàries de centres d’atenció diürna o residencial.

Casas ha explicat que des del mes d’octubre i fins a desembre de 2015, la Conselleria ha resolt 5.726 nous expedients de dependència, dels quals 2.810 cobreixen la taxa de reposició de morts i la resta, 2.916, són incorporacions netes, per la qual cosa en aquests moments 44.871 persones estan dins del sistema.

La secretària autonòmica ha destacat l’esforç i la labor de l’equip de treballadors públics del sector de la dependència que ha fet possible en aquests mesos “millorar i canviar un sistema que fins ara no havia funcionat”.

Et Pot Interessar