17.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

La Setmana Santa Gandiana presenta les seues novetats en Fitur

 

 

 El regidor delegat de la Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell; acompanyat pel president de la Junta de Germandats de la Setmana Santa, han comparegut aquest matí en Fitur per a fer valdre aquesta festa i donar a conéixer les novetats per a enguany.

Tal com ha recordat Ripoll, la Setmana Santa Gandian va ser declarada d’Interés Turístic Nacional en 2019 i compta amb un total de 18 Germandats i 26 passos processionals. “Tenim una Setmana Santa rica en imatgeria d’escultors de nom de la Comunitat Valenciana”.

El president de la Junta de Germanors va fer valdre els tres actes més destacats de les festes. El primer, el Diumenge de Rams; segon, la benedicció de palmes que reuneix molts assistents i confrares que es reuneixen en aquest emotiu acte. I el tercer, el Divendres Sant on processionen prop de 5.000 confrares davant 20.000 persones.

Ripoll ha informat que enguany i amb motiu de l’any jubilar, la Visitatio Sepulchri que habitualment se celebra el dissabte al matí en el Palau Ducal, se celebrarà en la Seu de la Col·legiata. “Aquest canvi ens permetrà que hi haurà més publique i disposem d’un espai més gran. Des d’ací, aprofite aquesta oportunitat per a convidar a tothom al fet que s’acoste a Gandia per a conéixer totes les seues riqueses i la nostra Setmana Santa”.

Per part seua, Miguel Ángel Picornell, va destacar que “a Gandia hi ha Setmana Santa tot l’any. Fora de la tradicional celebració, la Junta Major i les seues Germandats celebrant tota una sèrie d’activitats de tota mena al llarg de l’any. La labor que realitzen és encomiable”.

L’edil també va anunciar que la nit del Dijous Sant hi haurà una nova activitat denominada ‘Últimes Mirades’ i “un viacrucis amb la imatge del Sepulcre”.

Articles relacionats