12.1 C
Gandia
Dissabte, 4 desembre, 2021

LA SETMANA SANTA DE GANDIA PRESENTA LA PUBLICACIÓ OFICIAL, EL CARTELL I LA GUIA DE PROCESSONS

La Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia ha presentat este divendres 19 de febrer la revista Passio (la seua publicació anual oficial), el cartell anunciador de la Setmana Santa 2016 i la guia de processons.

L’acte va tenir lloc en el Saló de Corones del Palau Ducal amb l’assistència de la presidenta i padrina de la Setmana Santa, autoritats municipals i eclesiàstiques, germans majors, cambreres, assemblearis i públic.

 

En primer lloc es va presentar el cartell de la Setmana Santa 2016, l’autor del qual és Luis Muñoz, sota la marca Mister Lessmore, dissenyador gràfic de reconegut prestigi i gran coneixedor de la Setmana Santa de Gandia així com de la ciutat, qui va explicar la simbologia del cartell. Es tracta d’un cartell amb una finalitat comunicativa expressat en dos plànols: primerament, un plànol material, una escena amb personatges reals on uns confrares preparen les seues vestes amb el fons de la porta principal de la Col·legiata de Gandia, i un segon plànol immaterial, amb un grafisme multicolor a manera de caleidoscopi que simbolitza el Diumenge de Resurrecció.

Seguidament, es va presentar la guia de processons, una guia de butxaca amb tiratge de 15.000 exemplars en la qual es poden trobar de forma clara i concisa els horaris i itineraris de tots els actes, processons i Sants Oficis de la Setmana Santa d’enguany.

A continuació es va presentar la portada del Passio, que enguany ha sigut dissenyada per Raúl Martínez, dissenyador gràfic de Gandia, també molt arrelat a la Setmana Santa Santa de la ciutat, qui va explicar el que havia volgut mostrar en aquesta portada: il·lustració alegre, amb els colors de les túniques i capes de les diferents germanors realitzat a mà amb el fons del Palau Ducal, contextualitzant així la imatge dels confrares en la ciutat.

La presentació de la Revista Passio va estar a càrrec del vicepresident de Cultura de la Junta Major, José Marco, qui va detallar la composició del llibre que té de títol “Confrares”, del que s’ha fet un tiratge de 2.000 exemplars, enquadernats en tapa dura i que consta de 204 pàgines a tot color.

El llibre ha sigut dissenyat i maquetat per Luis Muñoz i l’equip de Kazados Photos, els qui ja des de la Setmana Santa anterior havien recopilat una sèrie de fotografies que són les que vesteixen les separates de l’edició actual. A través d’elles s’han volgut mostrar moments inusuals i situacions característiques dels diferents actes que conformen la Setmana Santa, on apareixen persones anònimes pendents d’una processó o una imatge o participant en algun acte.

El llibre consta de dues parts: una primera protocol·lària i institucional, amb els saludes de la presidenta i abad, la presentació de l’Assemblea General, la Junta Directiva, el pregoner i la padrina de la Setmana Santa 2016, Dolors Pallás, així com la presentació del cartell i la portada del Passio, finalitzant aquesta part amb el Pregó del 2015, les fotografies guanyadores del XXXIV Concurs Nacional de Fotografia, la IV Beca de Fotografia i el monogràfic amb la història de la Germanor del Sepulcre.

La segona part està formada per articles i reflexions sobre la Setmana Santa, col·laboracions de les Germanors i un resum de les activitats realitzades, finalitzant amb els horaris dels Sants Oficis, actes processionals així com col·laboracions publicitàries.

Va finalitzar l’acte amb el lliurament dels primers exemplars a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la Presidenta de la Junta Major, Mª José Martí, l’Abat i consiliari de la Junta Major, Ángel Saneugenio i la padrina de la Setmana Santa, Dolors Pallás.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles