La segona sessió de les jornades Connecta’t de Bellreguard estarà dedicada a l’aprenentatge cooperatiu

La segona sessió de les Jornades Connecta’t: Connecta’t amb el treball col·lectiu, tindrà lloc el dissabte 26 de maig a les 16:30h a l’Espai Participa de Bellreguard (C/ Mondúver, 1). En eixa sessió s’utilitzarà l’aprenentatge cooperatiu com a procés pedagògic per compartir experiències associatives per valorar com repartir les tasques en les organitzacions. Des del coneixement mutu s’analitzarà com assumir responsabilitats i com articular el treball de l’organització per fer particip i implicar a tots els membres. La creació d’espais de confiança en l’individu i en el col·lectiu són necessaris per al bon funcionament de les organitzacions.

Participar és una manera de viure i d’entendre la vida en comunitat i una manera d’implicar-se amb el món i els altres i les Jornades Connecta’t volen ser un grup d’aprenentatge, on poder avançar, compartir i enfortir-se gràcies a l’experiència acumulada de totes les associacions i persones, el debat, la reflexió conjunta, creació de propostes noves i la seva posada en pràctica en el dia a dia.

Les mateixes sessions de les Jornades volen ser un espai on podem posar en pràctica noves propostes i mètodes que promoguen la participació.

En la primera sessió es va analitzar com i qui decideix en les associacions, com es prenen les decisions a les associacions i si es facilita espais deliberatiu per aconseguir acordar de forma participativa, inclusiva i igualitària les decisions que es prenen en cada associació. L’objectiu d’aquesta primera sessió va ser compartir experiències per millorar la deliberació i l’acord col·lectiu a les organitzacions.

Les associacions contribueixen a construir una societat civil crítica i participativa, proporcionant informació per a l’anàlisi de les problemàtiques socials i fomentant el compromís per a la transformació social. D’aquesta manera es desenvolupa una participació crítica i responsable que implica una presa de consciència de la realitat pròpia i dels altres.

Des de l’entitat Teixint Vincles consideren les associacions com a pilars fonamentals en la construcció de societats democràtiques, inclusives i igualitàries. En aquest sentit les Jornades Connecta’t van encaminades a enfortir aquests pilars socials des de l’horitzontalitat, l’aprenentatge i la participació inlcusiva.

Et Pot Interessar