El nou mural del Serpis Urban Art defensa la pesca sostenible

El regidor responsable de Responsabilitat Social, Nahuel González, acompanyat del president de la Junta de Districte del Grau i la Platja, Miguel Ángel Picornell, i els artistes Eloi Ángel i Ela Man, han presentat la nova obra d’art urbà, una ‘tortuga babaua’ (Caretta caretta), que representa la pesca sostenible i el respecte pel medi ambient.

González ha destacat l’oportunitat que aprofita aquesta obra “en un moment en el qualmoltes espècies com aquesta estan molt amenaçades per la contaminació marina, com ara la ingent quantitat de plàstics que suren en els nostres mars, i l’oportú moment de conscienciació que està tenint lloc en la nostra societat”.

Aquesta és la quarta intervenció dins del projecte “Serpis Urban Art Project” i González ha aprofitat per a convidar la ciutadania a proposar parets i murs que siguen susceptibles d’albergar una obra del projecte. “S’ha habilitat el correu participacio@gandia.org en el qual qualsevol veí o veïna pot posar-se en contacte per a oferir les seues façanes. De fet, ja s’estan rebent propostes, en concret s’estan valorant quatre façanes en el barri del Raval i també en diferents districtes de Gandia. L’objectiu és que tots els barris tinguen una mostra d’art urbà”, ha conclòs l’edil.
Eloi Ángel ha destacat que “Ela Man, l’artista convidat, és una persona molt conscienciada amb el medi ambient, amb la cura del nostre entorn i és la persona indicada per la seua manera especial de representar aquests valors a través de la seua obra.”Picornell, per la seua banda ha fet una valoració molt positiva de la mostra “que està atresorant el districte del Grau, amb obres en l’Escola de Música, en l’edifici de l’IES Veles e Vents i ara la pintura que s’està realitzant a la Llotja de pescadors”.Finalment, Ela Man ha expressat la seua satisfacció per participar en aquest projecte i poder expressar a través del seu art la problemàtica que patim amb la contaminació dels nostres mars i en concret amb el problema de la ingent quantitat de plàstics que amenacen la nostra fauna i flora marina. “No volia fer un mural idíl·lic amb una tortuga, propi d’un ressort turístic, sinó fer una representació més crua, que inclourà les sigles S.O.S per a comunicar la necessitat d’ajuda que estan reclamant els nostres mars”.

Et Pot Interessar