9.6 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

La rehabilitació de l’Alqueria de la Torre dels Pares s’iniciarà en gener de 2023

 

– La intervenció consisteix en un conjunt d’actuacions arquitectòniques d’urgència destinades a consolidar i rehabilitar l’estructura dels edificis.

–  S’espera que estiguen finalitzades a inicis de l’estiu de 2023.


–  Una vegada consolidat l’edifici es procedirà a la redacció del projecte de restauració i habilitació en funció dels futurs usos públics que se li vulguen donar.

Durant els mesos de novembre i desembre s’han estat desenvolupant les tasques prèvies per a l’execució de les actuacions d’urgència per a la rehabilitació de l’Alqueria de la Torre dels Pares. Entre d’altres, s’ha estat realitzat la provisió de materials de construcció, així com la neteja i desinfecció de tots els espais de l’edifici. La regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alicia Izquierdo, i l’Arqueòleg municipal, Joan Negre, van visitar la zona per tal d’avaluar l’actuació.

El projecte, redactat per EB Arquitectura i Urbanisme Safor 7, ha sigut adjudicat mitjançant procés de licitació pública a l’empresa constructora Victor Tormo SL, que disposa d’un termini de 9 mesos per finalitzar les obres. La intervenció consisteix en un conjunt d’actuacions arquitectòniques d’urgència destinades a consolidar i rehabilitar l’estructura dels edificis, principalment els seus forjats i teulades, per a evitar el seu progressiu deteriorament.

A partir del mes de gener s’iniciaran ja les tasques d’obra destinades a complir tots aquests objectius, les quals s’espera que estiguen finalitzades a inicis de l’estiu de 2023. Una vegada consolidat l’edifici es procedirà a la redacció del projecte de restauració i habilitació en funció dels futurs usos públics que se li vulguen donar.

Articles relacionats