La pujada del preu del dièsel serà progressiva i no afectarà als transportistes

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que la pujada d’impostos al dièsel serà «progressiva» i que qualsevol regulació que adopte el Govern en aquesta línia exclourà «expressament» els transportistes professionals i els autònoms.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest divendres, Montero va afirmar que l’equiparació entre dièsel i gasolina «no incidirà» sobre els comptes de resultats de les xicotetes i mitjanes empreses o autònoms ni d’aquells sectors que puguen ser «vulnerables» en el desenvolupament de la seua activitat.

La titular d’Hisenda va defendre que la pujada d’impostos al dièsel plantejada per l’Executiu està en línia amb les recomanacions d’Europa.

«És un camí que cal recórrer progressivament per a eliminar pràctiques que puguen ser contaminants amb el medi ambient o nocives per a la salut, com ja han fet ajuntaments de grans ciutats amb les limitacions al trànsit (dels vehicles dièsel més contaminants)», va subratllar.

En aquest sentit, Montero va afirmar aquesta pujada d’impostos al dièsel per a equiparar-ho amb la gasolina no es produirà d’un dia per a un altre, sinó que serà un «camí progressiu» amb el qual intentar «dissuadir» la utilització d’aquest carburant com a fórmula més utilitzada pels espanyols.

«És responsabilitat del Govern contribuir a corregir tot allò que siga nociu per a la salut i roín per al medi ambient. El ministeri de Transició Ecològica treballa, entre moltes altres mesures, en tot allò que Europa diu que és necessari per a contribuir en aquesta línia», va agregar.

Et Pot Interessar