25.7 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

La Policia Nacional alerta de diversos intents d’estafa fent-se passar per empleats de gas, llum o telefonia

• Els agents recomanen no deixar entrar en el domicili a cap persona que afirme treballar per a qualsevol empresa, llevat que prèviament s’haja acordat una cita

• Aconsellen no entregar-los diners ni targetes de crèdit, ja que aquest tipus de treballs no es paguen en mà a l’empleat, sinó a través de la mateixa companyia, generalment mitjançant factura

• En cas de dubte, es recomana mantindre la calma i avisar al 091

La Policia Nacional ha detectat en els últims dies a Gandia l’existència de persones que es fan passar per empleats de companyies de distribució de gas, electricitat o telefonia amb l’objectiu de cometre algun tipus d’estafa o furt.

Així, en un dels successos ocorreguts en els últims dies a Gandia, la víctima, una dona d’avançada edat, es disposava a entrar en el seu edifici, quan es va trobar a un home que afirmava ser empleat d’una companyia elèctrica, el qual va mirar els comptadors i va sol·licitar a la dona el DNI. Amb el pretext d’anar al bany, fins i tot va entrar en l’habitatge d’aquesta veïna, que, després de marxar el suposat treballador, es va adonar que no tenia la seua targeta de crèdit i, malgrat anul·lar-la ràpidament, va comprovar que ja li havien realitzat dos reintegraments en un caixer per una quantitat total de 600 euros.

Modus operandi

Els sospitosos acudeixen als domicilis de la localitat afirmant que realitzaran una inspecció de gas, llum o telefonia i sol·liciten als habitants la targeta de crèdit o diners per a costejar el suposat servei. En altres ocasions, fins i tot entren en el mateix habitatge amb l’objectiu, pel que sembla, de furtar objectes de valor.

Per a evitar ser víctima d’aquesta mena d’estafes, els agents recorden aquestes recomanacions:

• No deixar entrar en els domicilis a cap persona que afirme treballar per a qualsevol mena d’empresa, llevat que prèviament s’haja acordat una cita, de la forma habitual i amb el seu operador d’energia o telefonia.

• No entregar a qui es presente en el domicili particular per a suposats treballs o revisions de distribució de gas, electricitat o telefonia, ni diners ni targetes de crèdit. Aquest tipus de treballs no es paguen als treballadors que es desplacen fins als habitatges, sinó que el cobrament el realitza la mateixa empresa, generalment a través de la factura.

• En cas de dubte, mantindre la calma i avisar immediatament al 091

Articles relacionats