17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Gandia desmunta una estafa internacional

– La Guàrdia Civil de Gandia destapa una trama internacional que aprofitava mòbils infectats per a robar diners

– Els treballs de recerca van ser a fets per l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Gandia i que ha finalitzat amb la detenció de dos persones

L’estafa informàtica es realitzava a través d’intrusió de telèfons mòbils, amb la informació obtinguda a les xarxes socials en l’àmbit internacional. Gràcies a la tasca desenvolupada s’han pogut detindre a dos persones de nacionalitat argentina, que se’ls imputa delictes d’estafa informàtica, contra l’intimidat, revelació de secrets, pertinència a organització criminal i blanqueig de capitals. Per realitzar l’estafa utilitzaven programes maliciosos, coneguts com a “malware”, d’accés remot per a extraure diners dels comptes de les víctimes que tenien els seus telèfons mòbils infectats.

A les dos persones detingudes en aquesta operació se’ls acusa a més d’efectuar desplaçaments patrimonials des d’aquests comptes bancaris “segrestats”, mitjançant transferències i préstecs, que eren ingressats en diferents països com a diners electrònics, on es transformava en criptomonedes pel seu gran poder d’anonimat i poc control.

Articles relacionats