La policia ha identificat a 40 estudiants que van participar en la festa del Galileo Galilei

– La Policia de la Generalitat adverteix sobre responsabilitats greus en la celebració de la festa del Galileo Galilei

– La policia ha identificat ja a 40 estudiants que van participar en diverses festes que van tindre lloc el 26 de setembre en el Col·legi Major

– El Galileo Galilei, segons el Decret llei 11/2020, pot enfrontar-se a sancions de fins a 30.000 euros i el tancament del centre durant 6 mesos

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha donat a conéixer aquest dimarts el resultat de la investigació duta a terme per la Policia de la Generalitat sobre les festes dutes a terme durant el passat 26 de setembre en les instal·lacions del col·legi major Galileo Galilei.

Fins al moment, la Policia ha identificat a 40 estudiants que van participar en diverses celebracions lúdiques, tant en habitacions com en el terrat, el dia 26 en el col·legi major. Tant per a aquestes persones com per al centre, l’informe proposa sancions greus, tal com es recull en l’article 6 punt 2 del Decret llei 11/2020.

En la seua compareixença, Bravo, que ha estat acompanyada per la comissària de la Policia Adscrita, Marisol Conde, ha explicat que, durant 10 dies, agents han recopilat material audiovisual i han pres declaració al director del centre i al coordinador acadèmic d’aquest, així com als dos recepcionistes que treballaven en el moment en el qual es van produir els fets i a dos membres del Consell Col·legial del centre (l’òrgan encarregat de proposar activitats lúdiques en el centre).

A més, s’han entrevistat per a recaptar informació complementària amb dos encarregats de manteniment del col·legi major i el director acadèmic de la Universitat Politècnica de València.

En el seu informe, la Policia de la Generalitat constata que va haver-hi fins a tres festes durant la vesprada i la matinada del 26 de setembre en el col·legi major Galileo Galilei.

La primera, en el terrat del col·legi major, que va ser dissolta pel personal del centre, i una segona festa en la qual s’avisa a la Policia Nacional i s’identifica a 22 persones en una mateixa habitació i una tercera celebració en una altra habitació que també dissol la policia. En total, fins a aquest dimarts la Policia autonòmica ha aconseguit identificar a 40 participants en aquestes festes.

La consellera d’Interior ha indicat que en l’informe de la Policia de la Generalitat assenyala que «queda clara la responsabilitat del col·legi major Galileo Galilei i dels seus dirigents i responsables per la seua falta de diligència, per permetre -per inacció o passivitat- la celebració de festes i reunions que vulneren la normativa COVID». «En aquesta línia, queda acreditada la falta de rigor en les funcions del control de Col·legi».

«També són responsables els membres del Consell Col·legial com a organitzadors de les festes no autoritzades celebrades en el Col·legi Major». «Així mateix, s’apunta la responsabilitat l’usuari de l’habitació on es va celebrar una festa amb 22 persones que van ser degudament identificades», ha afegit la responsable de Justícia i Interior.

Hui dia, la policia ha identificat a altres 18 persones que participaven en la seua majoria en la festa celebrada en el terrat del col·legi major.

Procés administratiu

Amb l’informe de la Policia Adscrita s’iniciarà l’obertura de l’expedient per part del Servei d’Espectacles de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública que estudiarà els fets, així com imposició de multes que es recullen en el Decret llei 11/2020 on es detalla el règim sancionador pels incompliments de la normativa anti COVID. La Conselleria disposa de 6 mesos per a tramitar i traslladar les propostes de sanció als possibles infractors.

Bravo ha fet una crida a la corresponsabilitat de l’alumnat i dels i les responsables de residències d’estudiants per a atallar qualsevol conducta que pose en perill la salut de la ciutadania.

«La policia -ha insistit- continuarà treballant i intensificant els controls perquè aqueixes festes no reglades en les quals no es guarden les mesures de seguretat no es produïsquen i si ho fan tinguen la consegüent sanció. Necessitem la responsabilitat de tots i totes per a continuar avançant», ha conclòs la consellera.

Et Pot Interessar