El Centre de Salut d’Oliva millora en equipaments i accessibilitat

– El Centre de Salut Integrat d’Oliva (CSI) compta amb un nou equip radiològic que permet la realització de telemetries

– S’ha creat una rampa per a facilitar l’accés al centre sanitari

– També s’ha habilitat un espai per a la realització de proves Covid

El Departament de Salut de Gandia, dins de plans d’inversió previstos per a enguany, ha dut a terme una sèrie de millores tant d’equipament
com d’accessibilitat en Centre de Salut d’Oliva.

Sobre les actuacions realitzades en aquest centre sanitari, cal destacar la renovació de l’equip de radiologia convencional per un digital que permet la realització de telemetries i ha suposat una inversió de 100.000 euros. Aquestes telemetries únicament es duien a terme a l’hospital i, ara, es podran realitzar des del mateix centre sanitari. També s’ha condicionat l’espai destinat a Raigs X i, s’ha separat a través d’un cristall, la sala de comandaments de l’aparell.

Respecte a les millores d’accessibilitat, destaca la construcció d’una rampa d’accés al Centre de Salut Integrat d’Oliva, adaptada a la normativa i, que incrementa la funcionalitat de l’accés principal del Centre de Salut. Al costat de la rampa, també s’han habilitat uns escalons d’accés i s’ha condicionat la vorera, de manera que es puga accedir sense cap mena de problema a l’edifici sanitari i evitar la formació de tolls en els seus voltants.

Aquest nou accés està envoltat de baranes metàl·liques per a facilitar un punt de suport a aquelles persones que el necessiten. Aquestes obres d’adaptació de l’accés al Centre de Salut d’Oliva, totalment finançades per la Conselleria de Sanitat, eren una necessitat i gràcies a elles, les persones amb mobilitat reduïda poden accedir al centre sanitari amb facilitat.

Proves COVID

Una altra de les actuacions que s’ha dut a terme en el Centre de Salut d’Oliva és l’adequació d’un espai amb accés a la via pública per a la realització de proves Covid. Es tracta d’un entrant de l’edifici que estava en desús i en el qual s’ha instal·lat un fals sostre, s’ha canviat el paviment i s’ha dotat d’aire condicionat per a assistir, des d’allí, als vehicles dels usuaris que acudeixen a realitzar-se les proves PCR. Aquest espai té accessibilitat des de fora del CSI sense necessitat d’accedir per la porta habitual i sense exposar a la resta de pacients i professionals sanitaris.

Et Pot Interessar