21.1 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

La platja Pau Pi d’Oliva acull la primera Copa del Món Junior de Wing Foil

– En la roda de premsa de presentació, que ha tingut lloc a l’Hotel Oliva Nova Resort, també s’ha presentat la Copa  d’Espanya Wing Foil Surf Freestyle que se celebra el 25 i 26 de juny

Aquest proper cap de setmana Oliva albergarà una nova competició històrica a les seues platges: primera Youth World Cup Wing Foil, que es disputarà del 23 al 26 de juny. Aquesta competició s’ha anunciat en roda de premsa amb la participació dels organitzadors i col·laboradors i a més s’ha presentat la celebració de la Copa d’Espanya Wing Foil Surf Freestyle que se celebra els dies 25 i 26 de juny.

Oliva Wing Foil 1

En l’acte de presentació, que ha tingut lloc a l’Oliva Nova Beach & Golf Hotel, ha participat el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat; la regidora d’Esports, Yolanda Navarro; Juan Antonio Martín “Peluka”, promotor de la Spain Kiteboarding Association, que ha intervingut de forma telemàtica; José Luis López Forte, Campió Autonòmic de Wing Foil 2021; Samuel Mendez, Campió d’Espanya Surf Eslàlom Júnior en l’edició de 2022; el President del Club Nàutic Oliva, Juan Navarro i el director general d’Oliva Nova Beach & Golf ResortLuis Borho.

La presentació ha estat dirigida pel regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat que ha fet de conductor de l’acte donant pas als diferents ponents de la taula. Calafat ha volgut mostrar la seua “satisfacció i orgull de poder ser sede mundial d’aquesta competició i més d’una modalitat que és menys perillosa per a la seua pràctica, és molt atractiva tant per a esportistes com per al públic i permet jugar molt més amb les taules i el vent, la qual cosa fa que per a les nostres platges naturals siga ideal poder comptar amb aquest esport, amb la gent que el practica i més, amb un campionat del món d’aquestes característiques”, ha afegit el regidor de Turisme i de Platges d’Oliva.

A continuació, ha pres la paraula Yolanda Navarro, regidora d’Esports i ha definit Oliva “com una ciutat tremendament esportiva. És un orgull poder albergar competicions com aquesta. Som una ciutat xicoteta i amb pressupost limitat i intentem fer un gran esforç, treballant amb totes les entitats i sempre que ens escullen com a ciutat esportiva per a un esdeveniment com aquest, per a nosaltres és un gran esforç. Esperem que ho passen molt bé i pugueu gaudir de les platges que tenim” ha comentat Navarro.

Per la seua banda, el president del Club Nàutic d’Oliva, Juan Navarro ha volgut sumar-se a la festa de l’esport que se celebrarà aquest cap de setmana i ha donat la benvinguda a tots els participants: “com Club Nàutic d’Oliva estem molt orgullosos de poder participar en aquest esdeveniment, i donar-los la benvinguda. L’anem passar genial; vosaltres competint i nosaltres com a públic gaudint”, ha comentat, entre rialles, el directiu del club esportiu.

Seguidament, ha pres la paraula Luis Borho, director general d’Oliva Nova Beach & Golf Resort com amfitrió de l’esdeveniment de presentació i un dels patrocinadors que ha permés el creixement exponencial de la competició. Borho ha ressaltat que “Oliva i Oliva Nova és una de les zones de Kite i de spots majors i més reconegudes de Kitesurf d’Espanya. Des d’Oliva Nova seguim treballant junt amb la regidoria de Platges per a millorar els serveis oferits per a ser una opció turística millor i albergar aquesta competició un any més”, ha afegit el director general de l’Oliva Nova Beach & Golf Resort.

Com a convidats d’excepció, els esportistes que han participat en la presentació dels diferents campionats també han volgut agrair el treball realitzat, tant a l’organització com a l’Ajuntament per aconseguir que tot es poguera fer possible. És el cas de José Miguel López, Campió Autonòmic de Wing Foil en l’edició de 2021: “Tinc l’orgull de poder ser campió d’una modalitat nova i que permitent competir amb trams d’edat molt amplis, amb la frescor i riquesa que açò dona a aquest esport. Moltes gràcies a Juan Antonio Martín, “Peluka”, per aquesta increïble organització i a l’Ajuntament d’Oliva que col·labora tan estretament des de fa anys perquè aquest esport cresca cada vegada més”, finalitzant el seu parlament López.

Similars paraules ha oferit Samuel Méndez, Campió d’Espanya Surf Eslàlom Júnior 2022, qui s’ha dirigit en primer lloc a l’organització Next Generation, encarregada de la gestió de noves promeses en el món del Kitesurf i del Wing Foil: “GraciasSebas i Nico per comptar amb mi i a Kino Calafat, i a l’Ayuntamiento d’Oliva, per fer-ho possible”, ha agraït Méndez.

Per concloure l’acte, Juan Antonio Martín “Peluka”, promotor de la Spain Kiteboarding Association ha fet una intervenció telemàtica en la qual ha fet un breu repàs de què han sigut les competicions fins a arribar al moment actual, les dificultats i la superació de totes elles: “portem anys treballant en el circuit de kite en l’àmbit nacional i ara és el torn de desenvolupar el Wing Foil en Espanya. Agrair l’esforç logístic i burocràtic que fa l’ajuntament perquè es puga competir en les seues platges. Gràcies al suport, som, junt amb Itàlia, els dos únics països amb circuit sòlid de Wing Foil”, ha recordat el promotor.

A més, “Peluka” també ha destacat la internacionalitat i el nivell professional dels competidors. I és que, en el campionat del Món Junior podran veure’s als millors riders dels EUA, Israel, Dinamarca, Austràlia, França, Itàlia i el Canadà.

L’organitzador ha aprofitat l’ocasió per a convidar-los a gaudir junt amb el públic en general i la ciutadania d’Oliva, del campionat: “Oliva es mereixia que aquesta competició es fera ací. És la primera Copa del Mundo Junior que se celebra a la història i és en Oliva, així que toca disfrutar moltíssim”, ha conclòs l’organitzador.

Articles relacionats