26.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

El Corriol Camanegre, el xicotet ocell que necessita la nostra protecció

El corriol camanegre és un xicotet ocell limícola que habita a les nostres platges. S’alimenta capturant xicotets insectes, crustacis i mol·luscos, als quals persegueix amb ràpides carreres.

A casa nostra, la seua situació és molt preocupant: la població ha caigut un 70% en els darrers 30 anys. Per aquesta raó, el corriol camanegre ja es troba en perill d’extinció.

Una de les principals causes de la seua delicada situació és la falta d’hàbitat: requereix les restes vegetals aportades per l’onatge a les platges, on fer els seus nius, alimentar-se i on les seues cries puguen amagar-se dels predadors.

També té un important impacte la presència de mascotes soltes, especialment gossos, que corren per diversió darrere d’ells, xafen els nius o els pollets, i causen molts abandonaments de nius per estrés.

Així com la vegetació exòtica que cobreix les dunes i impedeix que troben aliment en elles. En aquest sentit, que el corriol camanegre nidifique a les nostres platges no sols ve a reflectir el seu bon estat de conservació, sinó també un bon estat de conservació de la mateixa estructura física de l’ecosistema dunar.

Per això, el paper del corriol camanegre va més enllà: és una espècie paraigües que, ajudant la seua conservació, ens ajuda a cuidar les platges i les dunes.

Articles relacionats