14.1 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

La platja de l’Auir i la Nord de Gandia renoven les banderes blaves

 

– Gandia rep dues de les nou mencions especials que s’atorguen entre més de 700 platges per l’excel·lència als serveis de socorrisme i accessibilitat i atenció a persones en situació de discapacitat

 Aquest dijous s’han anunciat les platges i ports guardonats, Senderisme, Centres Blaus, Distincions Temàtiques i les Banderes Blaves per a embarcacions turístiques sostenibles a la Campanya 2023. ADEAC, organització responsable a Espanya de la seua concessió, compleix aquest any el 37é aniversari del reconeixement que s’atorga a les millors platges de l’Estat.

En aquesta edició, la platja de l’Auir ha tornat a aconseguir el distintiu de bandera blava consolidant aquest reconeixement després que l’any passat ho aconseguira per primera vegada, mentre que la platja Nord consolida el seu lideratge convertint-se en una de les poques de tot Espanya (l’única a la província de València) que ha mantingut aquesta bandera durant les 37 edicions. Un distintiu suposa un símbol identificatiu d’una qualitat ambiental alta i uns bons serveis i seguretat per als usuaris.

A més, Gandia també ha estat l’única destinació que ha rebut dues de les nou mencions especials que s’entreguen entre les més de 700 destinacions que opten a aquests exclusius reconeixements. Les mencions especials es lliuren als tres municipis amb Bandera Blava que fan més esforços en relació amb l’educació ambiental, els serveis de socorrisme i l’accessibilitat i l’atenció a persones en situació de discapacitat.
El 2023 els jurats de cada Menció Especial han destacat la gran qualitat de les candidatures presentades, sent elegida Gandia per a aquest reconeixement en les categories de serveis de socorrisme i accessibilitat i atenció a persones en situació de discapacitat.

Finalment, també s’ha atorgat el Centre Bandera Blava a l’Aula Natura de la Marjal.

Articles relacionats