9.1 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

La Platja de Gandia compta amb serveis de Creu Roja per a persones amb mobilitat reduïda

– La Platja de Gandia es troba entre les 8 de l’estat que compten amb serveis específics de Creu Roja per a persones amb mobilitat reduïda

– Les persones amb necessitats especials ja poden gaudir de la platja amb assistència personal de Creu Roja i material específic (fisioterapeuta, animador sociocultural, reposa mans, grua, vestuaris, dutxes, zones d’ombra) durant els 7 dies de la setmana. Aquests recursos han sigut possibles gràcies a la firma d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Gandia, Creu Roja i la Fundación AXA.

– Inma Rodríguez, regidora de Benestar Social: “Les persones amb necessitats especials també necessiten gaudir de la platja amb tots els serveis a la seua disposició”.

– Antoni Martínez, president local de Creu Roja Gandia: “Aquesta labor social ajuda a Creu Roja a complir el repte d’estar cada vegada més a prop de les persones”.

– Maria José Ballestero, gerent de la Fundación AXA: “Les persones amb necessitats especials elegeixen la platja de Gandia per a vindre i gaudir d’aquests serveis”.

– Liduvina Gil, regidora de Sanitat i Polítiques Saludables: “Agrair la col·laboració de l’entitat privada que destina els seus beneficis a l’ajuda social i a millorar les condicions de vida de les persones”.

La regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez, acompanyada de l’edil de Sanitat, Liduvina Gil, i junt amb el president Local de Creu Roja Gandia i vicepresident provincial de l’entitat, Antoni Martínez, i la gerent de la Fundación AXA, Maria José Ballestero, ha visitat aquest matí les dependències de Creu Roja a la Platja de Gandia (encreuament del Passeig Marítim amb carrer Illes Canàries) per a conéixer els serveis de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda que s’hi ha instal·lat gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia amb les dues entitats.

Després d’un recorregut per totes les diverses instal·lacions on el personal de Creu Roja ha explicat les funcions de casa servei, Rodríguez ha mostrat la seua satisfacció per la dotació d’aquests nou recursos que Gandia “acull amb les mans obertes”, i ha agraït la col·laboració d’AXA i de Creu Roja per firmar aquest conveni que espera que dure molts anys, perquè “les persones amb necessitats especials també necessiten gaudir de la platja amb tots els serveis a la seua disposició”.

En la seua intervenció, Martínez ha agraït la instal·lació d’aquests serveis que comencen amb un pàrquing reservat per a les persones amb mobilitat reduïda; una passarel·la de fusta més ampla; un nou reposa mans; una grua elèctrica; vestuaris, dutxes i zones específiques d’ombra. Amb cadires i gandules adaptades, crosses… A més, els usuaris compten amb l’assistència del personal de Creu Roja i material tècnic facilitat per AXA destinat tant per al bany com per a l’entreteniment fora d’ell, com és el cas d’un animador sociocultural i un fisioterapeuta que donen serveis als usuaris del bany adaptat set dies a la setmana: “Una labor social que ajuda a Creu Roja a complir el repte d’estar cada vegada més proper de les persones i de ser millors”.

En el seu torn, Ballestero ha assegurat que la col·laboració pública-privada amb els ajuntaments i amb socis estratègics com Creu Roja dona com a resultat un “projecte inclusiu tan important i tan necessari”, també per al turisme, que es desenvolupa a huit platges de l’Estat espanyol, tres d’elles a la Comunitat Valenciana (Gandia, Dénia i València) i que espera que es puga ampliar. Així mateix, ha assegurat que Gandia ha acollit aquesta iniciativa amb molta il·lusió i que “les persones amb necessitats especials elegeixen la seua platja per a vindre i gaudir d’aquests serveis”.

Finalment, Gil ha valorat l’esforç de l’entitat privada, que, “a través d’aquesta col·laboració, destina els seus beneficis a l’ajuda social i a millorar les condicions de vida de les persones”, i ha mostrat el suport del Consistori gandià per a continuar col·laborant amb aquest tipus d’iniciatives.

Articles relacionats