La plantilla brasilera del Safor CF inicia el somni donant la cara a Simat

El Safor CF, un equip acabat de formar en la seua totalitat amb jugadors de nacionalitat bresilera -tret d’un colombià- acaba d’arrancar el seu somni en la Segona Regional de futbol, encara que ho ha fet amb derrota 3-1 este divendres 14 contra el CF Simat en la primera jornada avançada del campionat. A la imatge, el Simat de groc, i el Safor CF amb el seu segon equipatge. El primer, emulant a la selecció de Brasil, coincidia amb la vestimenta dels locals. 

El Safor CF ha tingut problemes amb la tramitació de les fitxes i s’ha hagut d’enfrontar al Simat amb només huit jugadors, el quorom, i tanmateix ha donat la cara i ha posat en dificultats a un Simat ben fornit enguany que no es creia el que tenia davant. Fonts del CF Simat han admés que el Safor CF ha perdut perquè ha jugat amb huit, però el que es van trobar al camp és un rival que d’haver estat complet haguera eixit de Simat amb els tres punts. El nivell dels huit del Safor CF que han saltat al camp bé es pot comparar amb el de Regional Preferent i fins i tot amb la Tercera Divisió, han afirmat jugadors locals després del partit.

El naixement del Safor CF es correspon amb els cànons d’una història de caire humà. La major part dels seus jugadors són brasilers, com el seu cos tècnic. Molts d’ells han vingut expressament a Espanya per a deixar-se vore, i han recalat a Gandia. Entrenen al Guillermo Olagüe, i este estiu se’ls ha pogut vore entrenant sobre la sorra de la platja de Gandia perfectament uniformats i disciplinats, en l’horari i en els exercicis. Sembla una història de provar fortuna i la millor forma és clavar el cap en la competició oficial espanyola, començant, és clar, per baix, en la Segona Regional. Quan la burocràcia permeta al Safor CF traure onze jugadors al camp, sembla que van a donar que parlar. La seua forma física i el domini del baló, poc habitual en la categoria inferior del futbol espanyol, és un presagi de que esta història de futbolistes migrants tindrà amb molta probabilitat la seua continuïtat en categories superiors. 

Et Pot Interessar