18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

LA PLANTA BAIXA D’UN EDIFICI UNIVERSITARI SERÀ LA FUTURA SEU DEL CASAL JOVE DEL GRAU

El Casal Jove del Grau serà una realitat en els pròxims mesos en haver-se canviat la ubicació, que impedia executar el projecte per la negativa de la Confederació Hidroogràfica del Xúquer. Així ho ha anunciat el president de la Junta de Districte del Grau i la Platja, Miguel Ángel Picornell, en roda de premsa, en la qual ha anunciat la nova ubicació: la planta baixa d’una residència d’estudiants junt al campus de la UVP.

 

Picornell ha recordat que es tractava d’una obra inclosa en el pla Confiança, però que s’ha retardat per la manca d’autorització per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ja que l’anterior Govern del PP va situar al Casal Jove del Grau en terrenys pròxims al Barranc de Sant Nicolau i el Centre Mèdic del Grau que la CHJ considera inundable.

Amb data del 21 de juliol de 2015, ja amb l’actual Govern de la ciutat, el Comissari d’Aigües, va remetre un informe realitzat per l’àrea de gestió de domini públic hidràulic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en el qual li donava a l’Ajuntament un termini de 15 dies per fer al•legacions de conformitat amb el que establix la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
En el referit informe es diu que “Consultats els mapes de perillositat per inundació del Sistema Nacional de cartografia de Zones inundables, s’ha comprovat que la construcció se situa en zona de flux preferent. Es considera que la construcció sol•licitada suposar una activitat vulnerable davant les avingudes i més ocasiona una reducció significativa de la capacitat de desguàs de la Zona. Per tant, de conformitat amb l’anteriorment exposat, segons el parer del Servei de Control i Vigilància del Domini Públic Hidràulic, Procedix: informar desfavorablement la sol•licitud d’autorització formulada per l’Ajuntament de Gandia, en tant es mantinguen les condicions anteriorment exposades.”

El regidor va explicar que, tal com s’havia anunciat l’Ajuntament va fer les oportunes al•legacions i “pel que hem pogut esbrinar, sembla que serà molt difícil una resposta positiva, s’ha decidit el canvi d’escenari. En vista dels antecedents, aquest Govern va demanar de la Generalitat que ens autoritzés una substancial modificació del projecte i fa uns dies vam rebre el vistiplau del govern autonòmic presidit per Ximo Puig. No obstant això ja havíem barallat diverses opcions per a la nova ubicació de la casa Jove, però una cosa teníem clara, es quedaria en el Grau. I així serà.
Els joves estaran en un espai envoltat de joves. Es tracta d’una planta baixa propietat municipal a l’edifici d’estudiants que hi ha al davant del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. És un edifici singular, molt visible i també conegut per les lletres X, Y, Z. Ara mateix els tècnics municipals estan elaborant el projecte que tindrà un cost proper als 200.000 euros, gairebé 100.000 € menys que els que va pressupostar el PP”.

Articles relacionats