18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

La Parròquia de Sant Roc d’Oliva rep més de 8.000 visites culturals 

 

 

– El foment del turisme religiós i cultural ha convertit la parròquia de Sant Roc en visita obligada per a aquells que desitgen conéixer la singularitat, història i valor artístic d’aquest temple de quasi 500 anys d’història

– El conveni de promoció signat entre l’Ajuntament d’Oliva i la Parròquia han afavorit l’obertura del temple al turisme

La Parròquia de Sant Roc d’Oliva ha fet balanç de les visites culturals i turístiques en l’any 2021. Concretament 8.183 persones han visitat el monument més emblemàtic del raval de la ciutat dels Centelles des que es va signar el conveni fa tres anys, el que suposa més de 2.700 turistes a l’any.

En aquest sentit, durant aquest mes de desembre la parròquia ha rebut la visita de 295 persones, mentre que durant tot l’any 2021, 2.562 persones han realitzat una visita cultural al temple.

El rector de Sant Roc, D. Javier Catalá Bertomeu, ha mostrat la seua satisfacció i agraïment a l’Ajuntament per “fer valdre el patrimoni religiós i cultural de la ciutat. De fet, el rector ha indicat que “després de la platja d’Oliva, el temple parroquial de Sant Roc és el més visitat de la localitat”.

La Parròquia olivense porta un cens de visitants, de fet, enguany ha rebut visites del Canadà, els Estats Units, Alemanya, Anglaterra, França, encara que la majoria de visitants són d’origen nacional.

Durant la visita, els turistes poden visitar el temple i la capella del Santíssim Crist de Sant Roc, més coneguda popularment com la Capella Sixtina de la Safor.
Per a enguany la Parròquia espera poder obrir el subterrani amb 33 metres quadrats, o mostrar els grafitis realitzats pels carabiners durant la seua estada en la Guerra Civil de 1936, ja que el temple va ser base militar, durant aquest període.

Per la seua part, el responsable del Departament de Turisme, Kino Calafat, ha subratllat la importància del turisme cultural i religiós d’Oliva i ha recalcat “la transcendència d’invertir en patrimoni per a millorar l’oferta turística i preparar projectes, que repercutisquen finalment en el desenvolupament i futur d’Oliva”.

La visita a la parròquia de Sant Roc pot realitzar-se de dilluns a dissabte de 11 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h.

Articles relacionats