10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

El 50% dels contagis ja són de la variant Òmicron

– En una setmana s’han doblat els contagis per la nova variant

La meitat de tots els contagis que s’estan registrant ara mateix en la Comunitat Valenciana són per Òmicron. En concret, la nova variant del SARSCoV-2 descoberta a Sud-àfrica està darrere del 47% dels nous contagis descoberts aquests dies.

Es compleix així el pronosticat pel Ministeri de Sanitat: la nova variant descoberta a Sud-àfrica estava creixent exponencialment i era qüestió de molt poc temps que desplaçara per complet a la delta, atés que creixia un 1.000% cada setmana. Els experts ja havien advertit també que passaria d’acord amb el succeït al Regne Unit o Dinamarca.

En les setmanes que s’està seguint la variant Òmicron, els experts ja han certificat que és més transmissible que delta però sembla que el seu efecte és més lleu encara que cal tindre en compte que, en països com Espanya, està provocant contagis en una població amb una cobertura vacunal molt alta.

L’explosió de nous casos que està provocant pot, igualment, posar en destrets al sistema sanitari, ja que, encara que el percentatge de casos greus en Òmicron siga més baix, si aquest xicotet percentatge s’aplica sobre una quantitat més gran de persones, els casos greus creixeran igualment.

Articles relacionats