17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

La Muixeranga de la Safor estrena figura de 5 al Vé Aplec de la Plana

 

– La Vall d’Uixó acull la trobada de dolçainers i tabaleters amb tres colles muixerangueres convidades

La Muixeranga de la Safor ha participat aquest cap de setmana al Vé Aplec de la Plana organitzat per la Falla Ja Estem Tots. La Vall d’Uixó acollia a desenes de dolçaines i tabals que van posar música a les tres colles muixerangueres convidades. Els morats, que acudien per segon any, van compartir plaça amb la Muixeranga d’Alginet i la Nova d’Algemesí, repetint així el cartell que es va conformar a la Diada de Gandia el passat mes d’octubre.

La vesprada va estar plena de sorpreses, amb actuacions repartides per diferents places del municipi, algunes d’elles per separat i d’altres conjuntes i amb pinyes compartides. A més, no va faltar el toc especial del Ball de Bastons que ja sempre acompanya les actuacions de les de la Safor.

Gràcies a eixa germanor, La Safor va poder estrenar la seua primera figura pròpia, una torre definida per Rafa Lorente, membre de la colla, i muntada per primera vegada amb les seues cinc alçades. ‘L’Auriba’, en record a la denominació de l’antiga vil·la musulmana d’Oliva, té una estructura de 6-6-3-1-1 i forma ja part del repertori saforenc.

WhatsApp Image 2023 03 08 at 12.58.16

El mateix va gaudir la Nova en comptar amb pinya de les altres colles per tal d’alçar el primer Micalet (2-2-2-1-1) a una plaça plena de públic i música. El toc final d’una jornada remarcable a l’àlbum de fites muixeranguer va ser un gran retaule combinat amb les tres camises.

Articles relacionats