14.1 C
Gandia
Dimarts, 28 març, 2023

El servei de Diàlisi de l’Hospital de Gandia ha dialitzat a més de 200 pacients a domicili

 

• La Unitat de Diàlisi Domiciliària compta amb 25 pacients actius que es realitzen el tractament a casa

• Amb això, els usuaris adapten les sessions als seus horaris i aconsegueixen un major control dels trastorns propis de la insuficiència renal

La Unitat de Diàlisi Domiciliària de l’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia ha facilitat que més de 200 pacients de totes les edats es realitzen el tractament de diàlisi en el seu domicili.

Aquesta Unitat està constituïda pel programa d’Hemodiàlisi Domiciliària, que va començar en 2018 i actualment compta amb 10 pacients actius, i el programa de Diàlisi Peritoneal, que ha complit més de 20 anys de funcionament i compta amb 15 pacients actius.

Com comenten els seus responsables, la Dra. Celia Climent i el Dr. Andrés Antolín, aquestes tècniques de diàlisi, el denominador comú de les quals és que les realitzen els pacients en el seu domicili, completen i posen a la disposició dels pacients amb insuficiència renal severa totes les possibles opcions de tractament substitutiu de la funció renal.

Així, després de la informació corresponent i una reflexió conjunta entre nefròlegs, infermeria, els pacients i les seues famílies, aquests trien el tipus de tractament que millor s’adapta a la seua condició física i situació personal.

Els pacients deuen primer assumir la seua malaltia, véncer les seues inseguretats i fer un pas avant implicant-se directament en el dia a dia del seu tractament, sabent que sempre compten amb el suport i assessorament de l’equip assistencial de l’hospital.

Així doncs, el punt fort de les tècniques de diàlisi domiciliària és que constitueixen la millor versió de l’apoderament del pacient amb el seu tractament.

Entre els molts avantatges de poder dialitzar-se a casa, la Dra. Victoria Mascarós, cap del Servei de Nefrologia, ressalta la millora de la qualitat de vida dels pacients, ja que en adaptar les sessions de diàlisi als horaris que millor els convenen, els permeten una millor i major integració social, laboral i familiar.

A més, les tècniques de diàlisis domiciliàries són el més semblant a com funcionen els renyons natius, es toleren millor i en general aconsegueixen un major control dels trastorns propis de la insuficiència renal així com la presa de menys medicació.

L’equip d’infermeria nefrològica de l’Hospital constitueix el pilar fonamental sobre el qual se sosté aquest programa de diàlisi domiciliària. Elles acompanyen als pacients durant l’obligat període d’entrenament en les tècniques, resolen tots els seus dubtes, realitzen controls periòdics i el seguiment de les possibles incidències que puguen aparéixer.

Articles relacionats