10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Ana Belén i José Luís Gómez actuen al Teatre Serrano en una nova versió de Romeo i Julieta

  • Aquesta nova versió del clàssic de Shakespeare demostra que l’edat només és un número.

  • Romeo té 80 anys i Julieta quasi 70, l’edat no els posa límits, potser els frena una mica la memòria o l’agilitat, però no les emocions ni les ganes de viure.

El Teatre Serrano acull el pròxim divendres 10 de març a les 20:00h l’obra ‘Romeo i Julieta, de la companyia Entrecajas, protagonitzada per l’actor i director José Luís Gómez i la intèrpret i cantant Ana Belén. Ells són Romeo i Julieta.

Tots coneixem la lamentable tragèdia de Romeo i Julieta. Els amants que van preferir morir junts abans que viure separats. Shakespeare diu que la mort és la fi de tot i que Romeo i Julieta van morir abraçats en el mausoleu de Verona. Ara 400 anys després, Ana Belén i José Luis Gómez ens demostren que Shakespeare es va equivocar i ens contaran la vertadera història d’aquest amor prohibit.

Julieta i Romeo desperten després d’un llarg somni, però no es reconeixen. Julieta només veu a un cavaller ranci i Romeo a una dama molt ben conservada. Els dos es creuen que encara són un parell d’adolescents. Julieta pensa que només va dormir un parell d’instants i espera ansiosament al seu etern estimat; Romeo en canvi no se’n recorda de res. I així, el que sempre vam creure que era el final de la tragèdia, és el començament de la vertadera història dels amants més famosos del món. Julieta ha de reconéixer que ja no té 16 anys i Romeo ha d’enfrontar-se a una paret blanca contra la qual xoca en intentar recordar qui és i d’on ve.

Entre la felicitat de per fi poder estar junts i l’enorme tristesa de no haver pogut viure una vida sencera junts els dos intenten esbrinar com van arribar fins ací i que és el què encara els uneix.

Aquestos dos grans intèrprets ens ensenyen les escenes més enigmàtiques de la tragèdia. S’enamoren, s’enfronten en duel, s’escapen, es casen, canten i ballen s’enverinen i al final moren, per a demostrar a Shakespeare que la mort no és la fi de tot.

La versió de Romeo i Julieta que presenta la Cia. Entrecajas ens mostra que l’edat només és un número abstracte que no ens ha de preocupar. Romeo té 80 anys i Julieta quasi 70, l’edat no els posa límits, potser els frena una mica la memòria o l’agilitat, però no les emocions ni les ganes de viure.

Ana i José Luis són Julieta i Romeo, a vegades són els joves enamorats i a vegades els carismàtics artistes que són en la vida real. Una banda de músics i actors els acompanyen per si a Ana li fa falta una cançó per a explicar-nos alguna cosa que només s’entén a través de la música o per si a José Luis li fa falta un cavaller per a enfrontar-se a un duel a vida o mort.

Romeo i Julieta són personatges que cadascun de nosaltres portem dins perquè l’amor i la inspiració no sols estan reservats per a la joventut.

El preu per espectacle és de 151210segons la zona i les entrades es poden adquirir través de www.cultura.gandia.org i també en la taquilla del Teatre Serrano, des d’una hora abans de la funció.

Articles relacionats