16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Gandia se suma al Dia Internacional de la Dona amb la lectura d’un manifest a la Plaça Major

. El discurs ha sigut llegit per Ángeles Miñana, representant de la Unitat de Violència de Gènere de la Policia Local de Gandia (Gessamí)

La plaça Major de Gandia ha acollit aquest matí la lectura del manifest amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona. L’encarregada de llegir aquest document ha sigut Ángeles Miñana, representant de la Unitat de Violència de Gènere de la Policia Local de Gandia (Gessamí).

El discurs s’ha iniciat destacant que hui és una data imprescindible en l’agenda feminista: «El 8 de març és una data destacada en el calendari internacional per a recordar que la desigualtat de gènere encara és una realitat a tot el món i que, si bé han sigut molts els assoliments aconseguits, queden moltes injustícies per superar.».

El manifest que s’ha escoltat a la plaça Major ha fet referència al lema escollit a la ciutat enguany per commemorar el 8M: «Juntes per la Igualtat». Així doncs, s’ha recalcat el paper de les dones a l’àmbit de la salut: «Les dones es troben en la primera línia com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries. Malgrat això, les dones s’enfronten en tot el món a tasques de cures no remunerades, a la desocupació, a la pobresa i a un augment de la violència de gènere».

A més, s’ha fet referència també a la unió de les dones per a poder aconseguir els drets que mereixen i tot allò que es proposen: «Hui és urgent, important i necessari que almenys puguem caminar juntes totes les dones, obviant banderes, idearis i imaginaris patriarcals que pretenen relegar-nos a ciutadanes de segona dividint les nostres pròpies aliances. El moviment global que reclama un dret fonamental com la igualtat és imparable. És el moment de “Juntes per la Igualtat” lema triat per a aquest any 2023».

A l’àmbit laboral, el manifest demana per la igualtat i condicions dignes per a totes les treballadores, sense cap tipus de biaix de gènere o bretxa salarial. En aquesta línia i de manera general, es vol reivindicar la igualtat real entre dones i homes. «Encara que la presència de les dones en estudis de Grau supera a la dels homes, és preocupant la seua baixa representació en els llocs de responsabilitat. També és preocupant les bretxes salarials de gènere», conclou el document.

Articles relacionats