14.3 C
Gandia
Diumenge, 2 abril, 2023

La Mancomunitat de Valldigna acosta el riu a les aules

Els alumnes de les escoles del CEIP Valldigna i Jaume II el Just de les poblacions de Simat i Benifairó respectivament, han participat en les tasques de reforestació que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer realitza en la capçalera del riu Vaca.

Aquestes tasques s’emmarquen dins del projecte de recuperació mediambiental del riu portades a terme, de forma conjunta, per la Mancomunitat de la Valldigna i la CHX. El projecte es va iniciar el 2019 i ara mateix encara es troba en fase d’execució. Els alumnes, dels darrers nivells educatius dels centres, no solament han participat activament desplaçant-se al riu i plantant les diferents espècies vegetals que estan sent reintroduïdes, sinó que també han assistit a una xarrada informativa on se’ls ha informat sobre les actuacions que s’estan realitzant. També sobre aspectes relatius a la flora o la mateixa fauna que està sent identificada gràcies a les tasques de control d’ictiofauna que s’estan portant a terme. El programa es completarà amb una activitat educativa a l’aula portada a terme per la mateixa CHX.

Com apunten Manel Gómez i José Gregori, els dos regidors de medi ambient de Benifairó i de Simat respectivament, també vocals i també de la Mancomunitat de la Valldigna, “recuperar el riu també és recuperar el nom dels seus espais, conéixer les plantes o identificar els animalets que l’habiten. La recuperació del riu Vaca, no ha de cenyir-se només a vessant mediambiental, és necessari, si volem que aquest projecte tinga futur que el riu es conega i s’estime. En aquest sentit el paper que han de jugar els més menuts és fonamental”.

Un riu que ara comença recuperar-se després d’anys d’oblit i deixadesa. La proposta de la Mancomunitat de la Valldigna de portar-lo a les aules perquè els més menuts s’involucren i el coneguen suposa una aposta segura pel futur del riu.

Articles relacionats