15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Pro Oliva denuncia la gestió del govern municipal dels fons del Pla Resistir

– Oliva torna a la Generalitat 445.345 € del Pla Resistir per incapacitat a l’hora de gestionar-los

Segons assenyalen des de PRO Oliva “El Govern d’Oliva ha sigut incapaç de gestionar els diners de les ajudes a
microempreses i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19 i torna a la Generalitat el 60% dels fons rebuts

El total de diners que han tornat els municipis de La Safor ascendeix a 453.020 € dels quals 445.345 € els ha tornat l’Ajuntament d’Oliva. “Estem a la cola en capacitat de gestió, amb molta diferència”, han afegit.

Oliva ha tornat el 60% de les ajudes que havien d’anar destinades a microempreses i autònoms que es van veure afectats per la pandèmia. Oliva s’ha convertit en la ciutat que menys subvencions ha repartit entre les empreses locals i que més diners ha tornat a la Generalitat.

El Pla Resistir era un pla de xoc de la Generalitat Valenciana destinat a ajudar a xicotetes empreses i autònoms i que s’encarregaven de gestionar els Ajuntaments.

Yolanda Pastor, Portaveu de PRO, a fet referència a aquesta situació: “Ho vam advertir moltes vegades durant l’any passat, no estaven fent-se bé les coses i l’Ajuntament d’Oliva anava a ser incapaç de gestionar els fons. Per això, vam presentar fins a tres vegades una Moció al Plenari en la qual demanàvem al Govern d’Oliva que no cobrara les taxes per ocupació de taules i cadires als hostalers, ja que véiem vindre que els fons no es gestionarien com calia. No
ens van fer cas, Compromís-PSOE van votar totes les vegades en contra i, ara, els resultats són els que són”.

Els municipis de La Safor van rebre un total de 5’5 milions d’euros. Gandia i Tavernes, per exemple, han sigut capaços de gestionar el 100% dels fons. Bellreguard ha tornat 2.144 €, Rafelcofer 2.575 €. Oliva, dels 827.310 € que
va rebre ha tornat 445.345 €, és a dir, el 60% dels fons rebuts.

Des de Pro han continuat manifestant que “Des de l’inici vam estar denunciant retards en la tramitació dels fons i el
Govern Compromís-PSOE no va fer cas a cap de les advertències. Ara ens assabentem que hem tornat el 60% dels fons. A més, vam advertir que en cas que en la primera convocatòria no s’esgotaren els fons, d’acord amb el Decret
de la GVA que ho regula, es podia fer una segona convocatòria o bé fer un repartiment proporcional entre els receptors de les ajudes en primera convocatòria”.

El grup municipal de Projecte Oliva ha aprofitat l’ocasió per a assenyalar que “fa molt de temps que estem advertint dels greus problemes administratius que té l’Ajuntament, i que el Govern hauria de centrar els seus esforços a resoldre aquestes ineficàcies. Però, malauradament, el Govern d’Oliva està a altres coses. Està fent parcs ací i allà, qüestions purament epidèrmiques, i s’està descuidant el fet important. I ací estan les conseqüències que, ara, malauradament pateixen els autònoms de la nostra ciutat”.

“El que ha passat en els fons del Pla Resistir és una mostra més de la incapacitat i falta de gestió d’aquest Govern
Compromís-PSOE”, ha conclòs Yolanda Pastor.

Articles relacionats