18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

La Mancomunitat de Municipis de la Safor ha impulsat activitats d’Educació Ambienta

l

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha dut a terme durant els mesos de juliol i agost una sèrie d’activitats relacionades amb el medi ambient al passeig marítim dels municipis costaners de la comarca de la Safor. També han visitat diferents escoles d’estiu arreu de tota la comarca.

Els temes tractats en aquestes activitats han sigut:

• Microplàstics i qualitat de les aigües
• Estalvi energètic i energies renovables
• Formació, conservació i amenaces de les platges
• Ecosistemes i biodiversitat litoral.
• La correcta separació dels residus a casa

L’objectiu principal d’aquests tipus d’activitats és dotar la ciutadania d’informació i coneixements sobre tots els temes abans mencionats, i així conscienciar-la sobre alguns problemes mediambientals més rellevants que afecten la nostra comarca.

D’una banda, es vol conscienciar la població sobre la importància de no malbaratar l’aigua potable i no contaminar els rius i mars, ja que l’aigua és un recurs finit. També, s’ha donat a conéixer les bones pràctiques que podem dur a terme a casa per tal d’estalviar energia i els beneficis de l’ús de les energies renovables.

D’altra banda, s’ha explicat com es formen les platges (per a conéixer com podem protegir-les) i s’ha valorat l’ecosistema litoral i la biodiversitat que allí podem trobar per tal de conservar la nostra costa (ecosistema dunar i praderes de posidònia).

Finalment, s’ha continuat insistint en la importància de la prevenció en la generació de residus i la seua correcta separació, perquè encara que ja fa temps que es parla sobre aquest tema, continuem en nivells de separació de residus per davall dels definits per la Unió Europea.

L’equip va visitar el passeig marítim i l’escola d’estiu dels municipis de Bellreguard i Miramar, l’escola d’estiu de l’Alqueria de la Comtessa, Beniflà, Almoines i Tavernes de la Valldigna.

Ahir, 6 de setembre van estar al passeig marítim d’Oliva parlant sobre ecosistemes i biodiversitat litoral i hui, 7 de setembre, estan a Guardamar de la Safor parlant sobre el món de les rates penades i muntatge de caixes refugi.

Aquest servei de la Mancomunitat de Municipis de la Safor està subvencionat per la Diputació de València, Àrea de Medi Ambient.

Articles relacionats