27.7 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Torna “Escena Rural” de LaCasaCalba

– Un projecte per descentralitzar la cultura i portar les Arts Escèniques a les zones rurals del País Valencià

El projecte Escena Rural, que per tercer any consecutiu emprén LaCasaCalba, torna a obrir el seu full de ruta per oferir una experiència amb les arts escèniques als habitants dels xicotets pobles i zones rurals del País Valencià.

L’objectiu d’aquest projecte és la descentralització de la pràctica cultural urbana i l’apropament de peces escèniques als municipis valencians de menys de 2500 habitants, perquè també les poblacions allunyades de les grans ciutats puguen gaudir d’espectacles escènics contemporanis i de qualitat.

La CasaCalba Escena Rural

“Veiem que cada vegada se’n parla més de ruralitat, però vivim en una societat molt centralitzada. És per això que continuem esperonant aquest projecte, amb la intenció d’oferir peces escèniques innovadores als xicotets pobles i escoles rurals del nostre territori”, explica Francesc Burgos, director de LaCasaCalba.

A més de reivindicar l’accessibilitat de la cultura, Escena Rural pretén fomentar l’ús del valencià i desenvolupar la consciència ecològica mitjançant la promoció dels ODS i l’Agenda 2030.

Així doncs, el projecte ofereix enguany l’espectacle Plàstic-tic-tic!, d’El Triangulista, una proposta singular que abraça les arts vives, la tecnologia retro futurista i el reciclatge d’objectes, amb una mirada poètica i engrescadora.

Articles relacionats