23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

La Mancomunitat de la Safor promou la igualtat amb la programació per l’alumnat de primària de “Igualduca’ns”

La Mancomunitat de Municipis de la Safor entén l’educació com a factor fonamental per a la transformació de la societat. Aposta per l’àmbit educatiu com a generador de canvi i facilitador de la igualtat entre homes i dones.

L’educació en igualtat de gènere des d’edats primerenques és molt important, posar en pràctica un ensenyament igualitari repercuteix en el seu desenvolupament com a futura ciutadania. El camí de la coeducació ha d’iniciar-se en la família com a primera institució socialitzadora i continuar a les escoles.

És per aquesta raó que al llarg del mes de maig des de l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat de la Safor es desenvoluparà una programació anomenada Igualduca’ns amb diferents tallers educatius, dirigida a l’alumnat de primària dels centres d’Educació Infantil i Primària Joanot Martorell de Xeraco, Verge de la Font de Vilallonga, Ausiàs March de Rafelcofer, Sant Marc a Beniarjó i Beato Carmelo al Real de Gandia. Un total de 530 xiquets i xiquetes participaran en els tallers.

Els objectius principals d’aquesta programació són sensibilitzar l’alumnat sobre la igualtat, afavorint la llibertat i prevenint la violència cap a les dones i les xiquetes. Igualment, formar a l’alumnat en valors i actituds d’igualtat que els ensenyen respecte, reconeixement mutu, autonomia i corresponsabilitat. A més de promoure i garantir la plena participació en igualtat de xiquets i xiquetes en el sistema educatiu.

Els tallers que es plantegen en aquesta programació es basen en l’enfocament socioafectiu, metodologia que considera la dimensió social i comunicativa de l’alumnat. Les activitats que es desenvoluparan són variades i adaptades a les diferents edats de l’alumnat, com són els Contacontes Coeducadors, Cinema Fòrum, Professions i Olimpíades.

Articles relacionats