· En total s’han gravat huit himnes: Beatus Noster, La Delicà de Gandia, Himne de Gandia, Himne del CF Gandia, Himne de l’UPB Gandia, Himne de la Junta Local Fallera, Himne a Sant Nicolau i Himne de la Fideuà.
· El CAEM Districte Marítim del Grau, al que s’han sumat un cor de Vilallonga, un de Potries, un de Benirredrà i un cor de cambra de la ciutat de Gandia han participat en la gravació
El regidor Miguel Angel Picornell, acompanyat pel coordinador del projecte ‘Himnes de Gandia’, Zabalo Borrás, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte ‘Himnes de Gandia’. L’edil ha explicat que fa uns mesos «vaig manifestar que l’himne del C.F. de Gandia que va compondre el mestre Miguel Villar estava gravat amb una qualitat tècnica molt baixa i per aquest motiu feia una crida a les agrupacions de la ciutat per si alguna s’oferia a gravar-lo de nou».
«Des del CAEM Districte Marítim del Grau es va acceptar el repte, posat que el centre compta amb professorat, alumnes i exalumnes que podrien formar una banda per a l’ocasió i fer una interpretació de qualitat», ha afegit.
A més, es van sumar el Cor Renaixença de Vilallonga, el Cor de l’Associació Artístic Musical Sant Blai de Potries, el Cor de la Societat musical de Benirredrà i un cor de cambra de la ciutat de Gandia.
Per a realitzar aquesta tasca, Borrás s’oferia com a organitzador i el professor Juan Miguel Terrazas s’oferia com a director de la Banda i els Cors.
«Picornell ens va manifestar que aquest any 2022 coincidien diferents efemèrides importants a la ciutat de Gandia, com el 75 aniversari del C.F. Gandia, el 450 aniversari de la mort de Sant Francesc de Borja, el 60 aniversari de la Parròquia de Sant Nicolau de Bari del Grau de Gandia i el 75 aniversari de la Junta Local Fallera. Per aquest motiu el projecte de gravació de l’himne del C.F. Gandia es podria ampliar i fer un treball discogràfic que incloguera diferents himnes representatius de la ciutat», ha expressat Borrás.
Finalment, el projecte que en un principi consistia en la gravació de l’himne del C.F. Gandia s’ha ampliat i es gravaran huit obres: Beatus Noster, de Jacobo Ferrer; La Delicà de Gandia, de Miguel Vercher; Himne de Gandia, de Salvador Gea; Himne del C.F. Gandia, de Miguel Villar; Himnes del U.P. Basket Gandia, de Carlos Navarro; Himne de la Junta Local Fallera, d’Ignacio Moreno; Himne a Sant Nicolau, de V. Valdes i Himne de la Fideuà, de Miguel Villar.
«Per començar el projecte s’ha realitzat una tasca de compilació de les partitures. S’han buscat en diferents arxius d’associacions musicals i en l’arxiu de Gandia, on l’arxiver Bernat Martí va oferir la seua ajuda», ha detallat el coordinador. «En algunes obres faltaven algunes parts instrumentals, altres no tenien el text o les partitures estaven deteriorades. S’ha fet una tasca de restauració, edició, instrumentació i adaptació d’algunes lletres», ha remarcat Borrás.
«Es va creure convenient traduir la lletra de l’himne del C.F Gandia i aquesta tasca la va dur a terme la poetessa de Gandia Teresa Pasqual. En la tasca d’edició de les partitures i instrumentació cal destacar la feina de Paco de Domingo i Zabalo Borràs», ha conclòs Picornell.
Els assajos i la gravació del projecte es realitzaren el divendres 23 i el dissabte 24 de setembre de 2022 al Teatre Serrano de Gandia. El Tècnic de so fou Lalo Jordà amb l’assessorament tècnic de Miguel Vercher Talens.