11.1 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

La Justícia condemna a presó als exfuncionaris de l’Ajuntament de Daimús

• Els exfuncionaris de l’Ajuntament de Daimús condemnats per malversació de cabals públics

• L’autor dels delictes s’enfronta a una pena de 3 anys i 3 mesos, i el còmplice a una pena de 2 anys de presó

• La Sentència porta causa del procediment iniciat per la querella que en el seu moment va presentar contra aquests funcionaris la Corporació Municipal de Daimús

Dimecres passat, 22 de març el Tribunal del Jurat va dictar la Sentència 144/2023, en la qual va decidir condemnar als dos funcionaris municipals de l’Ajuntament de Daimús, com criminalment responsables d’un delicte de Malversació de cabals públics. El primer d’ells ha sigut condemnat com a autor d’aquests delictes i el segon d’ells, en concepte de còmplice. A més, la dona i el fill del primer d’ells han sigut condemnats com a partícips a títol lucratiu.

En la sentència, l’autor del delicte ha sigut condemnat a una pena de 3 anys i 3 mesos de presó, amb l’accessòria inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna (conforme l’article 56 del Codi Penal) i la inhabilitació absoluta per ocupació o càrrec públic durant 6 anys.

En el cas del còmplice, el Tribunal ha dictaminat una condemna de dos anys de presó, amb l’accessòria inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna (conforme l’article 56 del Codi Penal) i la inhabilitació absoluta per a ocupació o càrrec públic durant 4 anys.

La sentència 144/2023 també conclou que per la via de responsabilitat civil, l’autor indemnitzarà a l’Ajuntament de Daimús amb la quantitat de 996.468,68 € en concepte de principal. A més els interessos legals de l’Art. 576 de la Llei d’Enjudiciament Civil; els quals respondran solidàriament la seua dona i fill per ser partícips a títol lucratiu.

Mentre que el còmplice dels fets haurà de respondre subsidiàriament i fer-se càrrec de 281.176,85 €.

La Sentència porta causa del procediment iniciat per la querella que en el seu moment va presentar contra aquests funcionaris la Corporació Municipal de Daimús, que ha sigut part durant tot el procés en la seua condició d’Acusació Particular.

L’alcalde de Daimús, Javier Planes ha assegurat que “estic molt satisfet que s’haja fet justícia i que a més, el condemnat haja de retornar els diners al poble de Daimús.” Planes ha llegit la sentència als veïns i veïnes perquè coneguen de primera mà totes les novetats del cas.

Articles relacionats