15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

La Jornada Nefrològica de la Safor compleix una dècada actualitzant la qualitat assistencial

• La sessió ha tractat la relació entre atenció primària i hospitalària respecte al tractament de pacients amb patologies nefrològiques

• Ha comptat amb la participació del doctor Enrique Garrigós, cap de secció de Nefrologia de l’Hospital La Fe de València

L’hospital Francesc de Borja de Gandia ha acollit hui la desena Jornada Nefrològica de la Safor que reuneix professionals de la secció de Nefrologia de l’hospital amb facultatius d’Atenció Primària amb el principal objectiu d’actualitzar i millorar l’assistència als pacients. A la mateixa han acudit al voltant d’un centenar de professionals.

Jornada Nefrologica de la Safor 1

La presentació de la mateixa ha sigut a càrrec del gerent del departament de salut de Gandia, el doctor Joaquin Miñana; la directora mèdica d’Atenció Primària, la doctora Rosa Andrés; el subdirector mèdic de l’Hospital de Gandia, el doctor Tomás Fuster, i la cap de secció de Nefrologia del Francesc de Borja, la doctora Victoria Mascarós, qui ha conclòs la sessió.

La jornada s’ha centrat en analitzar la relació assistencial entre els dos àmbits, tant pel que fa a qualitat assistencial, per part del doctor Enrique Garrigós, cap de secció de Nefrologia de l’Hospital La Fe de València, com de manera més pràctica amb exemples sobre criteris de derivació en les patologies nefrològiques, per part de les doctores Aurora Pérez i Celia Climent, de l’hospital de Gandia.

En la segona part de la jornada s’han exposat les últimes actualitzacions en el tractament de la diabetis en pacients amb insuficiència renal, així com la hipertensió arterial en situacions especials, com és el cas d’ancians, embarassades o persones amb insuficiència cardíaca, per part dels doctors Josepa Sebastià i Juan Casas, del Francesc de Borja.

Per part seua, el doctor Andrés Antolín, de l’hospital de Gandia, ha tancat les ponències tractant el maneig conservador de la malaltia renal crònica. Per a finalitzar, la doctora Victoria Mascarós ha realitzat un reconeixement als professionals que van posar en marxa les jornades nefrològiques del departament en 2009.

Articles relacionats