23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

La iniciativa Agent Tutor de Gandia es consolida en la lluita de l’assajament escolar

– Gandia combat l’assajament escolar amb les 185 actuacions de la iniciativa Agent Tutor

– Enguany s’ha incorporat un nou agent al programa i està treballant-se en la creació d’una aula per acabar amb l’absentisme

231102 frances 6626
La regidora delegada de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant; la regidora d’Educació, Esther Sapena, i el comissari principal de la Policia Local, José Martínez Espasa, han comparegut, el Dia Internacional contra la Violència i l’Assetjament a l’Escola, fins i tot el Ciberassetjament, en roda de premsa per a presentar els resultats i fer valdre la figura de l’Agent Tutor.

Tal com ha explicat Morant, este recurs municipal va començar a funcionar en 2022 amb un agent de policia format i preparat per a previndre els possibles casos de assetjament que pogueren produir-se a Gandia atenent indicis com l’absentisme escolar o les baralles de l’alumnat. Enguany, per al curs escolar 2023-2024, no obstant això, s’ha incorporat un segon professional a la plantilla amb l’objectiu d’oferir un millor servei a la comunitat educativa de la ciutat.

Entre altres coses, tots dos controlen que no hi haja incidents, tant a l’hora d’entrar i eixir del centre, com en els moments d’esplai, es reuneixen amb el professorat, col·laboren amb els Serveis Socials, actuen com a mediadors quan és necessari, i imparteixen tallers de diferents temes entre els diferents col·legis i instituts locals. Com a novetat, s’està treballant en la creació d’una aula on poder atendre i reconduir els casos de xiquets i xiquetes que falten a classe de manera habitual.

En paraules de la regidora d’Educació, esta labor “ha millorat molt la convivència i el benestar de tota la comunitat educativa en particular, però també de la societat gandiana en general”. A més, la regidora delegada de Seguretat ha destacat “la importància de la prevenció i el treball diari amb les famílies, el professorat i els serveis públics”, així com la cosa necessària que és la informació per a “evitar conflictes i tractar els valors de convivència escolar i urbana”.

Des de l’inici del curs escolar, els agents han realitzat un total de 185 actuacions entre els diferents col·legis, instituts i departaments, han dut a terme 21 controls d’absentisme i localitzat a 20 menors fora dels seus centres, i han efectuat un total de 16 actuacions amb els Serveis Socials.

A més, actualment participen en una mediació reglada per a un conflicte entre dos menors en l’IES Vetles i Vents, i han remés dos informes a les Unitats d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM), per sospitar d’un possible delicte.

Quant a la importància de la iniciativa, Martínez Espasa ha explicat que “esta xacra social té unes connotacions molt més profundes del que puga semblar”, atés que l’alumnat que pateix aquest problema en qualsevol de les seues formes corre un major risc que la resta de “caure en el fracàs escolar relacionat amb la delinqüència”.

Articles relacionats