12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

La Infància de Gandia participarà en el I Congrés de Participació Infantil de la Comunitat Valenciana

 

– El I Congrés de Participació Infantil de la Comunitat Valenciana està organitzat per l’Associació Quera amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, UNICEF i la Florida Universitaria

L’Àrea d’Infància de l’Ajuntament de Gandia ha estat convidada al I Congrés de Participació Infantil de la Comunitat Valenciana, per presentar l’experiència de participació infantil titulada “I Concurs de dibuixos: Homenatge dels xiquets i xiquetes de Gandia als Iaios i Iaies” desenvolupada a proposta del Consell de la Infància de Gandia.

L’objectiu principal del Congrés és que els mateixos xiquets i xiquetes, impulsors i participants de l’acció, expliquen de primera mà l’experiència del concurs de dibuixos realitzada a Gandia al mes de gener de 2021.

En representació de la infància de Gandia, assistiran 5 xiquetes i xiquets que compartiran, amb infants d’altres municipis de la Comunitat Valenciana, com va sorgir la proposta, quin va ser el procés per a dur a terme el concurs i què van sentir al veure que la seua proposta s’havia fet realitat.

A més a més, l’acció del “I Concurs de dibuixos: Homenatge dels xiquets i xiquetes de Gandia als Iaios i Iaies” serà inclosa dintre de la Guia “Pujant l’escala” com a exemple d’activitat de participació infantil. La guia “Pujant l’escala” està editada per l’Associació Quera amb la col·laboració de la GVA.

Liduvina Gil, Regidora Delegada en Matèria d’Infància de l’Ajuntament, ha mostrat una gran satisfacció al conéixer que l’experiència de Gandia haja estat seleccionada com a model de participació infantil i reconeguda per entitats de la talla de la GVA, UNICEF i la Florida Universitària.

A més, a l’estar inclosa dintre de la Guia Pujant l’escala, suposa una oportunitat de difusió de les accions desenvolupades al Consell de la Infància en l’àmbit autonòmic.

Significa també un reconeixement als vora 600 xiquets i xiquetes que van participar en el concurs de dibuixos i en especial als membres del Consell de la Infància, ja que l’acció va estar proposada per ells. En definitiva, l’assistència de Gandia en aquest congrés suposa un al·licient per continuar treballant per promoure els drets de la infància i l’adolescència.

Articles relacionats