15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Gandia va participar en una jornada dedicada a les dones pescadores al Palmar

La regidora d’Agricultura i Pesca, Alícia Izquierdo, juntament l’associació de Dones de la Mar, Adomar, va participar ahir a la jornada celebrada per la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural, a través del Servei de Promoció de la Dona Rural, en El Palmar, dedicada a les dones pescadores amb motiu del Dia Internacional de la Dona Rural que es commemora el passat 15 d’octubre.

Les dones de la mar: pescadores, xarxeres, poseres, armadores, representants de confraries i de les associacions de dones van ser les protagonistes de la jornada en la qual van compartir les seues experiències de lluita per la igualtat en el sector i han recordat a totes les pioneres que van obrir camí.

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives i Igualtat, Mónica Oltra, va obrir la jornada reivindicant el treball essencial de les dones en el sector primari, un treball invisibilitzat en entorns molt masculinitzats i marcat per les particularitats del món rural com l’envelliment i la despoblació.

Les estadístiques que xifren en només el 3% les dones que treballen en la mar posa en relleu el desequilibri entre els números i la realitat del sector. Les aportacions d’aquesta posada en comú contribuiran, juntament amb els resultats de diferents processos participatius de dones rurals que tindran lloc a la Comunitat Valenciana, a l’elaboració del I Pla de Promoció de la Dona Rural de la Comunitat Valenciana.

Articles relacionats