25.7 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

La indústria tèxtil valenciana podrà subministrar màscares quirúrgiques certificades

La indústria tèxtil valenciana podrà fabricar fins a 6 milions de màscares quirúrgiques sanitàries amb totes les certificacions. Un projecte liderat per la Conselleria d’Economia, i a la col·laboració de la patronal, ATEVAL, i, sobretot, de l’Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex), amb seu a Alcoi, que és qui ha certificat el producte final després de testar els materials. Les empreses de referència de la a Vall d’Albaida i el Comtat es posaran a fabricar i les primeres previsions són es puguen fabricar uns sis milions de màscares quirúrgiques, amb una producció de 25.000 unitats diàries per empresa.

Aitex ha obtingut l’homologació dels teixits i materials perquè les empreses valencianes que s’han oferit a fabricar màscares per la situació de crisi sanitària puguen fer-ho. Els assajos realitzats per Aitex en el material de les màscares s’han centrat en tres paràmetres: determinació in vitro de l’eficàcia de la filtració bacteriana (BFE), la respirabilitat (pressió diferencial) i la pressió de la resistència a les esquitxades.

La patronal ATEVAL, perquè ha sigut l’encarregada de proporcionar i facilitar empreses que complisquen determinades condicions higièniques. Entre elles, per exemple, és necessari que les signatures tèxtils compten amb sala blanca per a la fabricació.

.

Articles relacionats