21.9 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

La III Píndola Tecnològica de Safor Salut tractarà de l’aplicació de sensors al sector soci sanitari

– Aplicació de sensors al sector soci sanitari en la III Píndola tecnològica de Safor Salut

El programa de cooperació “Safor Salut” organitza la seua tercera Píndola Tecnològica mitjançant una sessió telemàtica dedicada a l’aplicació de dispositius IoT (internet de les coses) al sector soci sanitari, el dijous 26 de novembre, des de les 13.00 hores fins a les 14.30 hores, a través de la plataforma Zoom.

La sessió s’estructurarà entorn la utilització de sensors autònoms i sense fils en les diferents facetes del sector soci sanitari, que permetran monitorar un conjunt de variables, obtindre lectures en temps real de les mateixes i programar alertes en funció dels valors aconseguits.

En l’actualitat, existeix un gran nombre de dispositius IoT en el mercat, així com la possibilitat de desenvolupament a mesura de nous dispositius que permeten una millora de la qualitat assistencial i de la gestió hospitalària, ja que es disposa de les capacitats científiques i tecnològiques necessàries per a resoldre quasi qualsevol repte i integrar solucions disruptives en aquest àmbit. Tan sols falta identificar un cas d’ús d’interés.

Durant la jornada s’abordaran els conceptes bàsics de IoT aplicats al sector soci sanitari, posant el focus en la capacitat de desenvolupament de sensors de baix cost sense fils i la connectivitat dels mateixos a sistemes de control, el seguiment en temps real dels valors i la integració dels resultats en la presa de decisions. Així mateix, s’analitzarà el procés de desenvolupament d’aquests sensors i els límits tecnològics que es troben a través d’exemples ja aplicats amb èxit en el sector.

Tot això amb l’objectiu final d’aportar informació per a incentivar la proposta de projectes d’investigació i innovació col·laboratius entre el Departament de Salut de Gandia, l’Hospital La Pedrera de Dénia, el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i empreses de la Safor pertanyents a la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), que permeten el desenvolupament de solucions innovadores basades en aquesta tecnologia.

La jornada està dirigida al personal sanitari del Departament de Salut de Gandia i de l’Hospital La Pedrera de Dénia amb inquietuds a proposar millores en l’atenció de pacients i la salut global de la població sobre la base d’aquesta tecnologia, i al personal investigador del Campus de Gandia (UPV) i empreses, Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) amb capacitats per a ajudar a resoldre els reptes que es presenten.

PROGRAMA
13.00 h. Safor Salut, objectius de la jornada i com canalitzar reptes i idees de possibles projectes relacionats amb sensors i xarxes de sensors aplicades al sector soci sanitari. Equip tècnic Safor *Salut.
13.10 h. Dispositius IoT. Sensors i xarxes de sensors. Què són, com es desenvolupen, que limites tecnològics tenen i com hem de plantejar-nos el desenvolupament d’una solució basada en IoTVicente Traver Salcedo. SABIEN-ÍTACA (UPV).
13.25 h. Estudi per al monitoratge de constants fisiològiques mitjançant sensors posicionats en pijames per a ús en pediatria. Fátima Pareja. Servei de Pediatria de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.
13.40 h. Sistemes de baix cost per a e-health. Sandra Sendra Compte. Campus de Gandia (UPV).
13.55 h. Solucions IoTPREVENPRO: Dispositiu portable, autònom per a monitoratge de geoposicionament, situacions de pànic i control de presència. Salvador Rodrigo CuñatLOCATEC.
14.10 h. Debat.
14.20 h. Tancament de la jornada. Jesús Alba Fernández. Director del Campus de Gandia (UPV).

Articles relacionats