15.4 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Oliva Turisme rebrà 54.000 € dels Fons de Cooperació per a municipis turístics

L’Ajuntament d’Oliva rebrà 54.868€ del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics de la Generalitat, una ajuda global que ascendeix a un total de 4,5 milions d’euros.

Aquest fons té per objecte compensar la despesa addicional que suporten els municipis turístics per la prestació de serveis a la població no resident, el nombre de places d’allotjaments reglats o els recursos turístics com els quilòmetres de platja amb els quals compta cada municipi.

La quantitat atorgada al departamento de Turisme d´Oliva ajudarà a finançar tots els projectes realitzats aquest estiu per a pal·liar les mesures imposades al sector arran del Covid19, les accions de promoció de cara al posicionament turístic d’Oliva durant el 2020 i, sobretot, per a posar en marxa l’estratègia que permeta consolidar la ciutat com a municipi turístic segons el Decret 5/2020, de 10 de gener, del Consell, de regulació de l’estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana.

Aquesta nova norma obliga a Oliva a determinades actuacions per a la reedició de la categoria de municipi turístic com l’elaboració d’un nou pla estratègic turístic que contemple millores com la de la sostenibilitat i la qualitat, l’obtenció del nivell 3 dins de la Xarxa de Destins Intel·ligents, la col·laboració amb els plans d’inspecció contra l’intrusisme de la Generalitat; la formació del seu capital humà; l’activació de mecanismes per a facilitar la participació ciutadana o la millora de la senyalització , entre altres.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Joaquín Calafat, ha agraït a Turisme Comunitat Valenciana l’ajuda provinent d’aquest Fons que “permet a Oliva posar-se a treballar en tot allò que necessitem per a mantindre’ns com a municipi turístic”. A més, Calafat ha mostrat també la seua satisfacció perquè aquesta ajuda suposa un reconeixement al gran esforç que s’ha realitzat des d’aquest departament “per a ajudar al sector turístic en una temporada molt complicada a causa de les restriccions en mobilitat imposades arran de la crisi sanitària”.

Segons la Resolució de 18 de novembre de 2020, de la Presidència de la Generalitat el Fons de Cooperació Municipal serà rebut per 252 municipis de la Comunitat Valenciana.

Articles relacionats