25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

La II Fira del Fil d’Oliva calfa motors per aquest pròxim cap de setmana

– La Regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada per Josep Escrivà, amb l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil, presenten la II Fira del Fil, per al 23 i 24 d’octubre.

– La segona edició de la Fira del Fil tindrà lloc el 23 i 24 d’octubre, amb una organització completa i amb col·laboració interdepartamental per tal d’oferir una fira del fil amb diverses activitats, per a promoure i destacar aquesta especialitat artesanal que ha assolit tant de renom en el municipi d’Oliva.

– “Enguany hem volgut ampliar el format i afegir tallers formatius i diverses activitats dirigides a la participació de la ciutadania, així com promocionar el nostre municipi i el seu patrimoni” ha afegit el regidor de Participació Ciutadana, Josep Escrivà.

Aquesta edició integra la trobada de boixeteres i diverses activitats durant tota la setmana. Des de la Regidoria de Museus i Patrimoni Artístic, que dirigeix Julio Llorca, s’ha preparat una exposició del fil en l’Enginy, que es podrà visitar a partir del 21 d’octubre. Així com un tren turístic, des del Centre Polivalent fins al Centre, que prepara l’àrea de Turisme, que encapçala Kino Calafat, per al 23 i 24 d’octubre, de 10.00 h a 13.00 h i de 16.30 h a 19.30 h.

II Fira del Fil dOliva 1A més, l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil ha programat per als dies 20, 21 i 22 el taller de patronatge, amb Sílvia Esteve, i el taller d’artesania del Fil, amb Maria Elena Fanfani, que tindran lloc de vesprada, amb preinscripció que s’haurà de fer a la mateixa associació.

La II Fira del Fil tindrà lloc al Centre Polivalent el dia 23, de 10.00 h a 13.30 h i de 16.00 h a 19.30 h i el dia 24 de 10.00 h a 13.30 h, on se celebrarà la trobada de boixeteres i finalitzarà amb l’espectacle de Raval i Vila, amb la música de la Colla Sarabanda, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes que dirigeix Yolanda Navarro. A més, les persones que participen de la trobada del dia 24 obtindran un obsequi solidari elaborat per l’associació Espurna.

Escrivà, ha destacat la col·laboració de les altres regidories per tal d’enaltir la fira i ha afegit que, si les condicions acompanyen, l’any que ve es farà més internacional, ja que aquesta era la idea inicial.

Articles relacionats