19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

La Hope-Run Càncer se celebrarà a Gandia el 27 de novembre

· Les donacions que reba el projecte es destinaran a la investigació del càncer de mama metastàtic

. La carrera, que discorrerà pel passeig marítim de la platja, tindrà un recorregut de 5 km

. Hi ha carrera virtual, presencial i Dorsal Zero per als que no puguen acumular kilòmetre

Aquest matí, en roda de premsa, la regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada per la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i el doctor Quino Gavilà han presentat la Hope-Run Càncer. Aquesta cursa solidària se celebrarà el diumenge, 27 de novembre, a la platja de Gandia. Es tracta d’una carrera de 5 km de distància per primera línia de platja, amb eixida i arribada en la plaça del Nàutic. El més important és que aquesta carrera presencial simbolitza l’equador d’una campanya de suma de quilòmetres, tant virtuals com presencials, que van destinats íntegrament a l’estudi i investigació del càncer de mama metastàtic.

Morant ha assenyalat que «a banda de ser una carrera esportiva, que fomenta l’esport, es tracta d’una cursa que té eixe vessant solidari i d’ajuda que permet, amb la participació de la gent, transformar vides mitjançant la investigació d’un càncer com aquest».

Tots els hope-runners que participen podran acompanyar a una de les ambaixadores de la campanya: l’atleta espanyola Nuria Piques, vigent vencedora d’una de les carreres de muntanya més importants del calendari internacional, la Salomon Ultra Pirineu 2022, i a més guanyadora de la Creu de Sant Jordi 2019 i tot un referent mundial del running Trail.

La carrera se celebrarà pel passeig marítim de Gandia i començarà a les 10.30 h del matí. Hi haurà carrera virtual, presencial i Dorsal Zero. Tots aquells que no puguen fer kilòmetros podran aportar la seua donació amb aquesta iniciativa.

Com ha comentat el doctor Gavilá, «totes les donacions que reba el projecte Hope-Run es destinaran a impulsar la investigació del càncer de mama metastàtic» i ha afegit que «Aquest tipus de càncer és el tumor més freqüent en les dones. En el darrer any hi ha hagut 35.000 casos a Espanya, o el que és el mateix, omplir el camp de Mestalla amb 35.000 dones».

Finalment, Gil ha conclòs expressant que «quan va contactar amb el doctor Gavilá em vaig adonar de la importància de proposar al Departament d’Esports una iniciativa com aquesta. Fer una cursa que fomente l’esport, la salut i ajude amb les donacions a la investigació d’aquest càncer és molt important per al futur de la malaltia».

Articles relacionats