26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Nova tanda d’ajudes per a la transformació digital del xicotet i mitja comerç de Gandia

  • El Govern local anuncia una nova tanda d’ajudes per a la transformació digital del xicotet i mitja comerç de Gandia
  • Les primeres que s’executaran tenen a veure amb inversions per a l’equipament, tant en software com hardware, que permeten el comerços millorar la gestió en aspectes com la facturació; el comerç electrònic o el control d’existències. La partida pressupostària és de 75.000€.

  • Les sol·licituds d’ajudes s’hauran de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament i podran formalitzar-se a partir del 15 de novembre i durant aproximadament tres setmanes.

 En els darrers mesos el Govern del Serpis ha presentat ajudes destinades a les famílies (xec escolar-cultural); el sector primari (tant pescadors com llauradors) i el sector comercial (xec comerç i xec La Bici). Així, per a aquest últim sector, l’executiu ha preparat una nova tanda d’ajudes dirigides als mitjans i xicotets comerços, que continuen amb el seu negoci tot i les dificultats derivades, primer d’una pandèmia i ara d’una crisi energètica derivada de la guerra en Ucraïna. Ho anunciat aquest mató, alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora de Polítiques econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Vicenta Ferrer.

Dins d’aquest paquet d’ajudes, les primeres que s’executaran tenen a veure amb inversions per a la digitalització dels comerços de Gandia, amb equipament, tant en software com hardware, que permeten a aquests comerços millorar la gestió comercial en aspectes com la facturació; el comerç electrònic o el control d’existències. La partida pressupostària per a aquestes ajudes és de 75.000€ i es concediran fins esgotar el crèdit.

«Amb aquesta nova ajuda de 75.000€ destinada al comerç local, inclosa dins el Pla Econòmic traçat per aquest govern, contribuïm a la digitalització, tant de les microempreses com de les xicotetes i mitjanes empreses del sector comercial de la nostra ciutat», ha explicat l’alcalde, qui ha destacat que «la renovació i la modernització del seu equipament informàtic i tecnològic és un factor clau per a millorar la seua competitivitat i per tant, contribueix a la seua consolidació i creixement. «Alçar la persiana d’un negoci cada dia és un dels gestos més valents que fan els nostres comerciants i empresaris. Dins les competències que tenim atorgades com a administració local, seguirem treballant per a que eixe gest siga el més productiu possible, i més en temps difícils».

Amb esta línia de subvenció podran accedir a l’adquisició de: Impressora de tiquets i lector de codi de barres. Addicionalment, també podran adquirir un ordinador de taula i un monitor TPV tàctil. El valor màxim de la subvenció serà de 1000 € per a l’adquisició de tot el conjunt d’equipament (IVA exclòs).

En cas de disposar ja d’ordinador es podrà accedir a la sol·licitud de la subvenció per a la compra de la impressora de tiquets i el lector de barres. El valor màxim subvencionable per a aquestes dos peces d’equipament serà de 200 € (IVA exclòs).

Les sol·licituds d’ajudes s’hauran de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament i podran formalitzar-se a partir del 15 de novembre i durant aproximadament tres setmanes. La data límit serà 15 dies hàbils des que es publiquen al BOE que serà al voltant de l’11 o 12 de desembre.

“La digitalització és un pilar fonamental per a la millora de la competitivitat dels comerços locals. Afortunadament cada vegada són més els comerços i xicotetes empreses que semblen adonar-se de la necessitat de digitalitzar-se per ser més eficients, competitius i rendibles, però encara queden negocis a Gandia que es resisteixen i funcionen de forma completament analògica. Per tant, s’està començant a crear una bretxa digital entre aquelles empreses que han aconseguit una adopció eficaç i les que encara es troben en procés de canvi o no l’han iniciat. Des de l’Ajuntament entenem que les inversions en tecnologia són crucials per al futur del comerç de Gandia”, ha ressaltat la regidora de Comerç i Innovació.

Un cop resolta la concessió de l’ajuda es realitzarà un pagament únic anticipat pel 80% de l’import justificat en una factura proforma de l’equipament que s’adquirirà. El pagament del 20% restant s’efectuarà un cop el beneficiari haja presentat la justificació mitjançant la factura legal acreditativa del pagament realitzat.

Finalment, Ferrer ha agraït als tècnics i al servei jurídic l’esforç que s’ha fet perquè les ajudes puguen tramitar-se dins de l’any 2022.

Articles relacionats