22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Ròtova instal·la comptadors intel·ligents d’aigua potable en totes les cases

• La inversió, de 100.000 €, permetrà la detecció ràpida de fugues i un estalvi en el consum d’aigua.

• Compta amb el finançament de dues subvencions de Medi Ambient (Reacciona) i de Smart City.

Ròtova instal·larà comptadors intel·ligents d’aigua potable en totes les cases, que permeten la tele lectura, amb la recepció de lectures horàries tots els dies. Amb la lectura en temps real, es detectaran de manera ràpida fugues, un fet que suposarà un estalvi en el consum d’aigua. Els nous dispositius permetran evitar molèsties als usuaris, ja que no caldrà accedir als domicilis i indústries per a prendre la lectura. S’eliminaran o reduiran a nivells ínfims la facturació de consums estimats per raó d’absència de lectura; i es disminuiran el nombre d’errors en la lectura.

Aquesta instal·lació ha ascendit a 99.799,07 €, i ha sigut finançada a través de la convocatòria Reacciona, per a la millora del cicle integral de l’aigua, de l’Àrea de Medi Ambient, i d’ajudes Smart City, d’innovació, de la Diputació de Valencià; i s’emmarca dins de les polítiques de lluita contra el canvi climàtic de l’àrea de “Ròtova Canvi”, de medi ambient, de l’Ajuntament de Ròtova.
“Amb aquesta nova inversió continuem millorant en l’estalvi d’aigua i modernitzem el sistema. A més, sumem vora 200.000 € invertits en el cicle de l’aigua al municipi durant aquesta legislatura”.

Articles relacionats