10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

La Generalitat ret homenatge al poeta Francisco Brines

 

– El Palau ha acollit la capella ardent de l’escriptor, mort aquest dijous a l’edat de 89 anys

– “El poble valencià el que fa és reconéixer i donar-li una última abraçada a qui ha sigut, sens dubte, una de les seues veus més lúcides”, assenyala el president de la Generalitat

 

El Palau de la Generalitat ha acollit aquest passat diumenge la capella ardent del poeta Francisco Brines, mort dijous passat a l’edat de 89 anys.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, membres del Consell, autoritats de la Comunitat Valenciana i la família de Francisco Brines han assistit a l’homenatge previ a l’obertura a la ciutadania de la capella ardent.

Puig ha destacat que Brines, Premi Cervantes 2020 i Alta Distinció de la Generalitat, és una “referència espanyola, europea i universal” de les lletres, que ens deixa una “poesia nascuda dels sentiments i les raons que ens uneixen a la humanitat”.

“Des del sentiment, l’afecte i la tristesa volem dir que -la vida és un parèntesi entre dos nadas-“, ha dit Ximo Puig en al·lusió a unes recents paraules pronunciades pel poeta, però ell “no ens ha deixat el no-res, sinó un espai comú d’amor, de tendresa, de sentiment i de passió per la vida”, ha continuat.

 

Articles relacionats