22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

La Generalitat invertirà més de 14 milions d’euros en projectes socials, culturals i esportius de 9 municipis

– Les inversions es duran a terme en els municipis d’Almassora, Algemesí, Mislata, Ademús, Elda, Gandia, Ibi, Alcoi i Xàtiva

– La Generalitat finançarà el 50% de les actuacions que impulsaran millores en l’àmbit social, cultural i esportiu

La Generalitat invertirà en els pròxims quatre anys més de 14 milions d’euros en projectes municipals que permetran millorar els serveis públics d’Almassora, Algemesí, Mislata, Ademús, Elda, Gandia, Ibi, Alcoi i Xàtiva.

La inversió es canalitzarà a través de convenis de col·laboració mitjançant els quals la Generalitat finançarà el 50% de les actuacions que desenvolupen els ajuntaments en la millora dels àmbits social, cultural i esportiu.

El director general d’Administració Local, Antonio Such, ha destacat que gràcies a aquest programa d’inversions municipals “la Generalitat contribuirà al desenvolupament d’accions estratègiques fonamentals per als municipis”.

En concret, entre les accions previstes destaca l’execució del Centre de Desenvolupament de Turisme d’Interior i la subseu de Districte Digital a Alcoi, tot això integrat en el complex ‘l’Illa de Rodes’, per al que la Generalitat destinarà 2,6 milions d’euros.

Així mateix es contempla el projecte de millora urbana a Ademús, que preveu l’eliminació d’un talús, la construcció d’un aparcament, així com d’un jardí central, per a això es destinarà 640.000 euros.

Un altre dels projectes impulsats a través del programa d’inversions municipals de la Generalitat és la rehabilitació del Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva que albergarà el Centre Raimon dActivitats Culturals (CRAC), i la posada en marxa de la Fundació Raimon i Annalisa, la finalitat de la qual és posar en valor el llegat de l’artista xativí. Aquestes actuacions comptaran amb una inversió de 3.043.285 d’euros per part de la Generalitat.

Actuacions esportives i culturals

D’altra banda, la Generalitat destinarà a l’Ajuntament de Gandia 3.200.000 euros per a construir un pavelló polivalent, que acollirà tant activitats esportives com accions turístiques i educatives.

Així mateix, l’Ajuntament de Mislata rebrà 2.865.000 euros per a la construcció d’una sala multiusos del complex sociocultural i esportiu d’aquesta localitat; i l’Ajuntament d’Algemesí 900.000 euros per a la construcció d’una piscina descoberta en el poliesportiu municipal.

Per part seua, l’Ajuntament d’Elda rebrà de la Generalitat 350.000 euros per a dur a terme la rehabilitació integral del Jardí de la Música, i l’Ajuntament d’Almassora comptarà amb 300.000 euros per a l’adequació de la Comissaria de Policia Local.

Finalment, la Generalitat també ha contemplat en el pla d’inversions municipals destinar 280.000 euros a l’Ajuntament d’Ibi per al projecte museístic Casa dels Reis Mags.

Articles relacionats