13.2 C
Gandia
Divendres, 2 desembre, 2022

La Generalitat confina les principals ciutats i prohibeix les reunions de no convivents

La Generalitat Valenciana ha tornat a endurir les restriccions per a fer front a la pandèmia del coronavirus, davant l’increment de contagis i de la pressió assistencial en les últimes setmanes.

Les principals novetats són la prohibició de reunions de no convivents en domicilis i es confinen perimetralment les grans ciutats durant els caps de setmana i festius.

Les noves limitacions entraran en vigor aquest dilluns 25 de gener i es mantindran fins al pròxim 15 de febrer.

Han sigut anunciades aquest diumenge pel president de la Generalitat, Ximo Puig, després d’una trobada celebrada aquest diumenge amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la sotssecretària, Mònica Almiñana, i la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro.

La principal restricció és sobre les trobades familiars o socials dins de les cases que quedaran limitades solament al mateix nucli de convivència, excepte excepcions com la criança o els cuidats a majors, reunions laborals o institucionals i activitats en l’àmbit educatiu.

Quant a l’espai públic, tant si són espais tancats o a l’aire lliure, les trobades familiars o socials es limitaran a un màxim de dues persones, llevat que es tracte de convivents. En aquest cas, també s’aplicaran les excepcions de reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables.

També decreta el tancament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. S’aplicarà des de les tres de la vesprada del divendres fins a les sis del matí del dilluns següent.

Aquesta limitació afectarà les ciutats de València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real.

El nou decret també inclourà el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana, que es prorrogarà fins al pròxim 15 de febrer.

L’objectiu  és que es produïsquen «les menors relacions socials possibles». «Hui fem un pas més enllà, un pas decisiu en les restriccions que s’estenen també en l’àmbit privat, i el fem per a reduir el màxim contacte social, tant en l’espai públic com també dins dels habitatges, perquè ací està el gran focus dels contagis», ha manifestat el president de la Generalitat.

En aquest sentit, ha detallat que el 69 per cent dels brots detectats entre el 13 i el 20 de gener ha tingut un origen social i dins dels brots socials, el 98,7 per cent, «pràcticament tots», provenen de reunions amb familiars i amics. «És en les relacions familiars on més ens relaxem i de manera imprudent aparquem l’ús obligatori de la màscara», ha agregat.

La pressió assistencial dels hospitals valencians també s’ha disparat en les últimes setmanes, amb un creixement de pacients del 86,62 per cent en planta i del 85,33 per cent en UCI des del passat 7 de gener. 

En concret, en aquests moments la Comunitat Valenciana té a 4.297 persones ingressades amb coronavirus en els centres hospitalaris, dels quals 592 es troben en l’UCI.

Articles relacionats