10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

La Conselleria de Sanitat interposarà una querella criminal contra María Ángeles Medina

– La presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària va afirmar en un programa de televisió nacional que la capella de l’Hospital General d’Elx s’ha convertit en una morgue

 La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública interposarà en els pròxims dies una querella criminal contra la doctora María Ángeles Medina per les seues declaracions en un programa de televisió nacional en les quals va afirmar, entre altres coses, que la capella de l’Hospital General d’Elx “ara és la reguarda dels fèretres que han de traslladar al tanatori perquè s’estan acumulant” o que aquesta capella, en les quals s’han instal·lat diversos llits per a pacients lleus, “s’està usant com morgue”.

Des de la Conselleria de Sanitat, a més de remarcar que les declaracions falten a la veritat de manera intencionada, es considera que creguen una alarma social en un moment complicat i crucial de la lluita contra la pandèmia. Medina, a més, ha traspassat tots els codis ètics i deontològics de la seua condició de metgessa de família. *Sanitat reitera que en la capella s’han habilitat amb 8 llits per a poder acollir a pacients no COVID afectats per altres patologies i amb necessitat d’assistència.

La utilització de la capella respon a la posada en marxa dels plans de contingència del departament que es realitzen precisament per a estar preparats i poder fer front a la situació actual provocada per la pandèmia.

Medina, a més de ser la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària, és mèdica d’atenció primària en la concessió de l’hospital del Vinalopó. L’empresa concessionària, Vinalopó Salut, també ha aclarit a través de les seues xarxes socials que “les declaracions personals d’aquesta professional, no representen al centre”. La Conselleria de Sanitat, així mateix, insta a aquesta empresa concessionària a prendre les mesures oportunes davant la gravetat i àmplia difusió de les falsedats abocades per María Ángeles Medina.

Articles relacionats